TOP romantické knihy léta

Fake dating i nová CoHo: Toto byly TOP romantické knihy letošního léta

Léto je za námi, pojďme se za ním ale ještě na chviličku poohlédnout! Které knihy jste si na dovolenou balili nejčastěji? Jen málokterý žánr měl větší úspěch než oddechová romantika. Podívejte se, které romány pro ženy nebo romance z žánru Young Adult letos v létě u čtenářek vedly na plné čáře, a rozhodně by vám tedy neměly uniknout.

Elena Armas – LÁSKA PO ŠPANĚLSKU

Dovolená plná španělského vína i temperamentu? Ano, prosím! Hlavní hrdinka této hravé fake dating romance Catalina zoufale potřebuje rande na svatbu své sestry. Budou tam totiž všichni, včetně jejího bývalého přítele i jeho snoubenky… Jediný, kdo je ochotný s ní přeletět Atlantik a předstírat, že je její americký přítel, je nesnesitelný kolega Aaron. A kam to nakonec směřuje, to už asi tak trochu tušíte.

9788024950372

Jojo Moyesová – LOĎ PLNÁ NEVĚST

9788024950600

Pořádná horská dráha emocí od oblíbené autorky romantického bestselleru Než jsem tě poznala! Tentokrát na pozadí skutečných historických událostí. Datuje se konec 2. světové války a tisíce australských žen cestují do Anglie, aby se znovu setkaly se svými muži. Životy cestujících letadlové lodi Victoria se začínají proplétat a Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život.

Colleen Hoover – VZPOMÍNKY NA NĚJ

Knihy CoHo, neoficiální královny žánru young adult, mají tu moc vás úplně rozložit a poté zase postavit na nohy – a tahle není výjimkou. Údajně je dokonce tím vůbec nejlepším, co autorka zatím napsala! Sledujeme tu drásavý a dojemný příběh mladé matky, která si za tragický omyl odseděla pět let. Vrátí se, aby se opět setkala se svou malou dcerkou, zjišťuje ale, že některé mosty už jsou nenávratně spálené. Odepsali ji už úplně všichni – až na Ledgera…

9788024950587

Ali Hazelwood – HYPOTÉZA LÁSKY

9788024950020

Může být láska jenom vědecký experiment? Doktorandka Olive Smithová nevěří v romantické vztahy. Aby ale unikla drobnohledu své kamarádky, najde si falešného přítele – mladého a charismatického vyučujícího Adama. Randit budou jen tak navenek. Nebo ne…? Vtipná a hravá fake dating romance z vědeckého prostředí se stala hitem TikToku i čtenářských Instagramů po celém světě. České vydání navíc obsahuje i bonusovou kapitolu z pohledu Adama!

Julia Quinn – BRIDGERTONOVI: ŠŤASTNĚ AŽ DO SMRTI

Osm sourozenců, různé rodinné vztahy, dcery a synové, neteře a synovci a na vše dohlížející matka rodu – to jsou Bridgertonovi. S těmi si toto léto mnoho čtenářek vyrazilo na pěknou společnou dovolenou! Zamilovali jste si i vy jejich rodinnou ságu a napjatě sledovali osudy tohoto rozvětveného rodu? Pak vám sequel Šťastně až do smrti nesmí uniknout, dozvíte se v něm totiž, jak to s vašimi oblíbenými hrdiny bylo dál. Bridgertonových není zkrátka nikdy dost!

9788024950631

Klára Vlasáková – TĚLA

9788024288550

No dobře, tady se ve skutečnosti o romantiku absolutně nejedná, za čtení pro ženy se ale Těla označit nebojíme. A rozhodně stojí za zmínku! Česká autorka Klára Vlasáková chtěla v literatuře vidět více starších ženských postav. Takových, které nebudou jen něčí matky nebo tchyně, ale silné osobnosti s vlastním názorem a příběhem. A tak si přesně takovou knihu napsala. Román Těla líčí osudy ovdovělé šedesátnice Marie a její dcery Rózy. Jedna se pro společnost pomalu stává neviditelnou a ta druhá se snaží sžít se svou novou rolí – tou mateřskou…

Rebecca Serle – JEDNO ITALSKÉ LÉTO

Novinka autorky bestselleru Za pět let vás přenese na slunné pobřeží Amalfi třeba i v podzimní plískanici! Hlavní hrdince Katy zemřela maminka, a to právě pár dní před společnou cestou do italského Positana, města, kde se Katyini rodiče kdysi seznámili. Katy se nakonec na dovolenou vydá sama. Pobřeží jí vlije elán do žil – a najednou potká svou matku Carol. Zdravou, opálenou a třicetiletou. Jak se to mohlo stát? A co všechno si nestihly říct?

9788024950648

Kolik z nejoblíbenějších romantických knih tohoto léta nechybělo ani ve vašem kufru? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *