Navrh bez nazvu 14 1

Smutné, dojemné i k zamyšlení: 6 silných příběhů, na které jen tak nezapomenete

Některé příběhy slupnete jak malinu a s chutí se vrhnete na další, jiné si žádají ještě chvilku, kdy ve vás potřebují doznít. Přesně takové jsme pro vás vybrali – knihy romantické, smutné, dojemné i k zamyšlení, hlavně ale ohromně čtivé.

Tracey Garvis Graves – Holka, kterou kdysi znal
Annika je jiná než ostatní – je totiž autistka. Miluje zvířata, knihy, šachy a především svůj vlastní řád.
Ten ale vezme za své poté, co do šachového klubu vstoupí Jonathan Hofman, který kromě první partie prohraje i své srdce… Netradiční romance nahlíží na to, jak těžké může být najít své místo na světě, když se vám nedaří zapadnout, obzvlášť, když navíc do života vstoupí ohromná tragická událost.

Jojo Moyesová – Schovej mě v dešti
Až 18 let po vydání originálu vyšla v češtině prvotina Jojo Moyesové – autorky bestsellerů jako je Než jsem tě poznala nebo Dívka, již jsi tu zanechal. Kniha sleduje život i rodinné neshody tří generací žen. Sabine je v poslána k prarodičům do Irska, kde jí všechno leze na nervy: irské počasí, rozpadající se dům, nekonečné množství pravidel… Proč má babička tak ráznou a přísnou povahu? Objevte životní příběhy Sabine, Kate i Joy – každý je jiný a všechny vás vtáhnou…

Sinéad Moriarty – Sedm dopisů z lásky
Smutný příběh, u kterého ukápne slza i těm nejotrlejším, vám připomene, na čem v životě opravdu záleží. Sarah má milujícího manžela, sedmiletou dceru Izzy a co nevidět ji čeká příchod vysněného druhého děťátka, během vteřiny se však všechno změní: Sarah nečekaně zkolabuje. V sázce jsou najednou dva životy. Dokáže se rodina tváří v tvář tomu nejtěžšímu rozhodnutí semknout? A jak se její členové popasují s ohromnou ztrátou?

Jodi Picoult – Záblesk života
Jodi Picoultovou si čtenáři po celém světě zamilovali pro hluboké příběhy, které v mysli doznívají ještě dlouho po přečtení poslední stránky. Jak je autorčiným zvykem, i Záblesk života se dotýká důležitých témat. Na reprodukční kliniku, specializující se na plánované potraty, vtrhne střelec a zahájí palbu – všichni, kdo jsou uvnitř, se rázem stanou rukojmími. Jak zjistí policejní vyjednavač, který je na místo vyslán, včetně jeho 15leté dcery. V retrospektivním příběhu se odvíjí příběhy mnoha postav, a tak je stále rezonující téma potratů představeno z různých pohledů.

Fionnuala Kearney – Kniha lásky
Jedna láska. Dva lidé. Dvacet let. Erin a Dom se vzali po krátké známosti, protože „museli“, dcera Maisie už totiž byla na cestě. Od otce dostanou netradiční svatební dar: knihu, do které si mají zapisovat všechno, co nedokážou vyslovit nahlas – tajemství, radosti i trápení. Ve vzájemných dopisech se tak odvíjí celý jejich společný život, který ale zdaleka není jen zalitý sluncem. Uvěřitelný a civilní příběh jednoho (ne)obyčejného manželství je místy krásný i bolavý, tak jako život sám.

Samantha Young – Struny lásky
Hlavní hrdina Skylar bývala zpěvačkou velmi úspěšné kapely – život v záři reflektorů a pod neustálým drobnohledem bulváru i sociálních médií ji ale semele natolik, že upadne do deprese a úzkostí. A do toho přijde velká rodinná tragédie, kterou si dává za vinu… Stáhne se z veřejného života a aby se pro okolní svět stala neviditelnou, dobrovolně jde žít jako bezdomovkyně na ulici, kde najednou řeší jen základní otázky přežití. Dokáže ji zachránit charismatický Killian?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *