Navrh bez nazvu 13 2

Vyjde v prosinci: 6 knižních novinek, které vám zkrátí čekání na Vánoce

Podzim byl na novinky opravdu bohatý! Pokud vás však mezi nimi dosud necvrnkl do nosu ideální dárek, nezoufejte. I v prosinci se dočkáme skvělých knih, které si zaslouží místo pod stromečkem i ve vaší knihovničce. Inspirujte se našimi tipy!

Linda Kao – Ďáblovo znamení

9788024294858

Young adult horor pro fanoušky Neala Shustermana! Úkolem sedmnáctiletého Matthewa Wattse je najít ty, kteří v sobě nosí ďáblovo znamení, a zlikvidovat je dřív, než začnou vážně ubližovat druhým. Nepočítá však s tím, že se do jedné z takových osob zamiluje…  Copak může být někdo jako Rae, někdo tak přemýšlivý, chytrý a laskavý, ďáblovým agentem?

Agata Christie – Pověz mi, jak žijete

Poznejte královnu detektivek tak, jak ji ještě neznáte! Ve 30. letech minulého století se Agatha Christie se svým manželem účastnila archeologických výprav na Blízký východ. Barvité líčení každodenních zážitků, někdy humorných, jindy napínavých, je doplněno řadou autentických fotografií. Využijte jedinečné možnosti poznat důležitou etapu života geniální spisovatelky i dobové prostředí vědeckých expedic.

9788024952673

Kolektiv autorů – Prokletí

9788024293172

Současní mistři fantasy a hororu představují to nejlepší ze své fantazie… Ve sbírce dvaceti povídek, do které svým dílem přispěli třeba Neil Gaiman, Karen Joy Fowler nebo M. R. Carey, očekávejte nová monstra a mýty, stejně jako zvraty v oblíbených bajkách. Zjistíte, že kletby mají nejrůznější podoby a mohou se stát každému…  

Alison Weirová – Kateřina Parrová: Šestá manželka

Pátá manželka krále Jindřicha VIII. byla popravena, ať žije ta šestá! Třicetiletá, dvakrát ovdovělá Kateřina Parrová se svazku s Jindřichem děsí – odmítnout ho však nelze. Tajná protestantka si však vezme za své, že svou reformovanou víru uchrání před intrikami katolické dvorské kliky. Podaří se sympatické královně nebezpečnou situaci ustát a vyjít z tohoto sňatku živá?

9788075955791

Danielle Steel – Hra čísel

9788024952710

Eileen Jacksonová se ochotně vzdala vlastních snů, aby mohla se svým milovaným mužem založit rodinu. Společně si pak vybudovali obyčejný život ve státě Connecticut, perfektním místě pro výchovu dětí. Potom však Eileen zjistí, že se její manžel Paul po nocích stýká ve městě s mladší ženou… Na prahu čtyřicítky tak začíná hledat sebe samu a přicházet na to, jak naložit se zbytkem svého života.

Josef Maršál, Iveta Toušlová – Toulavé recepty

U milovníků legendární Toulavé kamery máte letos s dárky vystaráno! Kromě toho, že jejich sbírku můžete rozšířit o právě vycházející 37. díl, oslaví tento poutavý pořad své 20. výročí kuchařkou krajových specialit. V té najdete původní receptury z českých, slovenských i moravských krajů – už jste někdy jedli třeba vozkovu polévku, mačanku, jabkance či řepánky?

9788074043789

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *