Nejočekávanější knižní novinky listopadu

Vyjde v listopadu: 8 knižních novinek, které vám zpříjemní podzimní nečas

Říjen byl na novinky až extrémně bohatý, listopad však zdárně drží krok! Vyjde totiž hromada skvělých titulů, díky kterým úplně zapomenete na podzimní plískanice i brzké stmívání. A jestli už pomalu myslíte na vánoční dárky, u těchto novinek máte téměř jistotu, že je váš nejmilejší čtenář ještě nemá… Co by vám z listopadové knižní sklizně nemělo uniknout?

Alex Ahndoril – Až najdu klíč

9788027518180

Autorské duo Lars Kepler, které se díky své sérii s inspektorem Joonou Linnou stalo legendou severské krimi, přichází pod novým pseudonymem. Seznamte se, Alex Ahndoril! Až najdu klíč je prvním dílem detektivní série se soukromou vyšetřovatelkou Julii Starkovou. Ta v honosném sídle vyšetřuje vraždu muže, která byla zachycená na mobilu majitele úspěšné rodinné firmy – ten však po množství vypitého alkoholu netuší, kdo je muž na fotografii ani kde se snímek v telefonu vzal…  

Ali Hazelwood – Hlava plná lásky

Světová senzace Hypotéza lásky neminula snad nikoho, kdo občas zabrousí na čtenářské účty na Instagramu nebo TikToku. Novinku její autorky Ali Hazelwood (která je, jen tak mimochodem, zároveň profesorkou neurovědy) jsme proto už pěkně netrpělivě vyhlíželi! Hlavní hrdinkou je tentokrát mladá vědkyně Bee, která se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Ta se však na rozdíl od Bee nemusela potýkat s nepříjemným kolegou a tím, že její vedení projektu pro NASA někdo zřejmě sabotuje…

9788024952185

C. J. Tudor – Závěj

9788024293905

Milovníkům napětí je jméno C. J. Tudor dobře známé. Její děsivá prvotina Kříďák se po svém vydání stala debutem roku – a ne nadarmo je autorka často přirovnávána k mistrovi hororu Stephenu Kingovi! Její novinka Závěj přinese příběhy tří lidí, kteří čelí děsivé skutečnosti a riskují vše, aby dostali šanci na záchranu… a vykoupení. Hannah se probouzí v havarovaném autobusu uvězněném vánicí. Meg sedí v lanovce, která uvízla vysoko nad zasněženými horami. A Carter hledí z okna izolované lyžařské chaty, jejíž generátor začne v bouři vypovídat službu. Kdo přežije?

Jodi Picoultová – Kéž bys tu byl

Spisovatelku Jodi Picoultovou čtenáři milují pro hluboké romány, pohrávající si s nejrůznějšími tématy. Ten nejnovější, Kéž bys tu byl, nás zavede do období právě propukající pandemie. Hlavní hrdinka Diana je ten typ člověka, který má život do detailu rozplánovaný. Ve třiceti se vdá, do pěti let poté přijdou děti, mezitím bude stoupat po kariérním žebříčku… Než se ocitne sama na Galapágách, které kvůli začínající pandemii uzavře přísná karanténa. Diana tak musí vykročit z komfortní zóny, přehodnotit své vztahy, rozhodnutí i sebe samu.

9788024952208

Patricia Gibney – Pohřbení andělé

9788024293714

Pokud netrpělivě vyhlížíte každý díl krimi série s inspektorkou Lottie Parkerovou, listopad je váš šťastný měsíc! Nový, už 8. díl Pohřbení andělé vás zavede k pěkně zapeklitému případu: Mladá žena Faye nalezne za zdmi domu dětskou lebku, 11letý chlapec Gavin zase u kolejí dětské kosti. Ostatky nepatří stejnému dítěti, přesto to však nemůže být náhoda… Potom je však Fayeino tělo nalezeno v kufru auta a malý Gavin se ztratí. Kdo jsou malé oběti a proč se jejich vrah vrátil?

Petr Klein Svoboda – Karel Svoboda: Žít

Bohem nadaný skladatel, neúnavný hitmaker, který svou hudbou dokázal dobýt svět – to byl Karel Svoboda. Zůstaly po něm stovky nádherných písní, z nichž mnohé jsou milované dodnes: Lady Carneval, Depeše, Včelka Mája, Čau, lásko… Obsáhlá obrazová publikace poodhaluje mnoho zajímavostí o jeho životě, dětství, cestě na vrchol, o šťastném rodinném zázemí i o jeho nesmírně smutném konci.

9788088467922

Lukáš Pečeně – Národ Sparta: Gen ACS

9788011038304

Nosíte-li na srdci „S“, jistě jste už zaregistrovali novinku, která by neměla chybět ve výbavě správného dvanáctého hráče! Při příležitosti 130 let letenského klubu AC Sparta Praha vychází publikace, která obsahuje zpovědi 130 sparťanů, od klubových legend až po fanoušky. O každém z nich se dozvíte něco, co jste netušili – příběhy ze zákulisí klubu, historky i těžké životní osudy.

Shelby Van Pelt – Pozoruhodně bystrá stvoření

Bavila vás Sloní paměť nebo třeba Psí poslání? Vyzkoušejte i feel-good román vyprávěný z pohledu chobotnice! V chytlavém, dojemném i vtipném příběhu vznikne pozoruhodné přátelství mezi uklízečkou Tovou a chobotnicí Marcellusem – zatímco Tova se dosud nesmířila se zmizením svého syna Erika, majestátní vodní tvor je skvělým detektivem a vydedukoval, co se v osudnou noc zmizení stalo. Ale jak to sdělit? Příběh o přijetí a naději i jeho netradiční hrdiny si zamilujete od první stránky.

9788024952192

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *