leto ya

Dokonalé letní čtení, které vás naprosto vtáhne? Young Adult!

Znáte už Young Adult? Žánr vzniklý pro mladé publikum zaujme i starší čtenáře. Ať už se totiž jedná o romanci, sci-fi nebo třeba fantasy, jedno mají YA knihy společné: Jsou silně návykové a neuvěřitelně čtivé. Na dovolenou jsou proto jako dělané!

Zabalte si do kufru ne jeden, ale rovnou dva kousky – vybrali jsme pro vás totiž tituly, které teď pořídíte v akci 1+1 zdarma!

Jennifer Niven – Všechny malé zázraky
Je zábavná i smutná, plná zoufalství i naděje; k této knize si radši připravte i kapesníky! Theodor trpí bipolární poruchou a neustále přemýšlí nad způsoby, jak se zabít. Violet nedávno tragicky přišla o sestru a žije jen pro moment, kdy bude moci opustit rodné město a začít s čistým štítem. Potkají se na římse školní zvonice – kdo bude nakonec koho zachraňovat?

Lauren McLaughlin – Pošli fotky
Zůstal vám v živé paměti televizní dokument V síti? Téma sexuálního obtěžování a kyberšikany je v mladé generaci častou hrozbou, není tedy divu, že se promítlo i do žánru Young Adult! Sedmnáctiletá Suze je zneužita na školním večírku. A co hůř, pachatel si nafotí její nahé fotky, jejichž zveřejněním jí potom vydírá. Naneštěstí je tento predátor taky nejpopulárnějším klukem na škole…

Theo Addair – Supertajný seznam věcí
Hravá a místy až praštěná kniha s netradiční zápletkou! Luka si vezme do hlavy, že nehodu svého dvojčete Nadi způsobil kletbou, kterou na ni uvalil v dětství, a tak se ji snaží zvrátit plněním množství bláznivých úkolů. Na pozadí příběhu se navíc dozvídáme, že je Luka transgender a právě prochází tranzicí – autor Theo Addair čerpá ze svých zkušeností, jak o sobě totiž sám říká, „býval vždycky divná holka“.

Klein Marc – Někde mezi
Příběh, podle kterého Netflix natočil film! Sedmnáctiletá Tessa prožila většinu života v pěstounských rodinách. Skutečnou lásku pozná teprve, když potká charismatického Skylara. Počáteční motýlci v břiše přerostou v lásku jako z románu. Nebo spíš až za hrob? Skylar totiž tragicky zemře, a zatímco Tessa hledá odpovědi, jeho duch se ji snaží kontaktovat… 

Amy Reed – Holky odnikud
Girl power a rozhněvané holky, které se postaví do boje proti misogynii? Ano, prosím!
Kontroverzní knížka láká sladce růžovou obálkou, probudí ve vás ale vztek, smutek i bezmoc. A přesto budete chtít číst stále dál… Síly zde spojí dívky, které zažily sexuální obtěžování – v malém městě se jim ale nedostane zastání a jsou označené za zhrzené expřítelkyně. Jak zabojují se zažitými představami?

Wibke Brueggemann – Láska je na prd
Osvěžující příběh, který srší vtipem! Na 480 stránkách se ve formě krátkých deníkových záznamů odvíjí příběh patnáctileté Phoebe, která se zařekne, že se nikdy nezamiluje. Potom ale nastoupí na brigádu do místního second handu, kde narazí na Emmu… Břitká komedie připomíná Deník Bridget Jonesové, ovšem v queer a Gen Z provedení!

Vyberte si z bohaté nabídky žánru Young Adult nebo se podívejte, jaké další skvělé čtení jsme pro vás vybrali v letní akci!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *