Navrh bez nazvu 14

Nová královna české krimi! Už znáte Kristýnu Trpkovou?

Už za pár dní vychází detektivní román Kristýny Trpkové s názvem Vetřelec – třetí díl série, za kterou si mladá autorka vysloužila dokonce Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní román. Nevíte, o jaké trilogii je řeč? Ideální čas tento čtenářský rest dohnat – u mrazivého krimi z prostředí české vesničky je husí kůže zaručena!

stvura

Česká detektivka světové úrovně
Hlavní hrdiny, inspektorské duo Adama Beneše a Laury Linhartové, autorka představila už ve své prvotině Stvůra. V té se nechala inspirovat rodnými Holicemi – zasadila do nich příběh o brutální vraždě mladé ženy, kterou vyšetřuje právě tento pár sympatických policistů. Mrazivý příběh si vysloužil nejen ocenění kritiků, ale také se umístil mezi 100 nejčtenějšími knihami roku 2022 u českých čtenářů.

vesnice

Mohlo by se to stát i u vás?
Ani druhý díl s názvem Vesnice vás nenechá spát – a to ani pokud jste ostříleným fanouškem severské krimi. Přenese vás nedaleko obce Lipová, kde byly nalezeny lidské ostatky, zřejmě patřící jednomu ze tří děti, které před lety zmizely beze stopy. Nervy drásající zápletce přidává na autentičnosti to, že se odehrává v prostředí, které čtenář moc dobře zná. Mohlo by se něco takového stát i ve vaší vesnici…?

vetrelec

Do třetice všeho děsivého
I třetí díl Vetřelec slibuje příběh, ve kterém o napětí není nouze! V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené. A že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval…

Kristýna Trpková orez

Kristýna Trpková (* 1996) žije v Holicích u Pardubic, kde se svým partnerem vychovává tři děti. Právě na mateřské dovolené v sobě objevila lásku k detektivkám – nejprve jako čtenářka, potom i v roli autorky. Ke psaní přistupuje s lehkostí v přestávkách na spaní svých dětí. Ač sama tvrdí, že by svůj impulzivní postup začínajícím spisovatelům nedoporučila, odvaha se jí vyplatila: Zkrátka napsala knihu, poslala ji do vydavatelství a ono to vyšlo. A jak – posuďte sami!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *