Navrh bez nazvu 29

Vyjde v září: 8 knižních novinek, které vám zpříjemní návrat z prázdnin

Návraty z prázdnin mohou být náročné, naštěstí s sebou ale nesou jednu velkou výhodu. V září totiž naplno ožívají i nakladatelé a na svět přichází velká spousta novinek! Na které z nich se nejvíce těšíme? 

Hanya Yanagihara – Do ráje

Novinka Hanyi Yanagihary vychází hned 1. září! Ta svým drásavým románem Malý život zlomila srdce mnoha čtenářů – její dystopické novinky Do ráje, se proto nemůžeme dočkat! Dílo o více než 600 stránkách se dělí na tři části. V každé z nich se odvíjí milostný příběh dvou mužů, pokaždé však v jiném období alternativní historie. A podle zahraničních recenzí se opět nebudeme moci odtrhnout.

9788020721761

Kateřina Surmanová – Zvedá se vítr

9788024292342

Autorčina prvotina Šepot z lesa z prostředí Orlických hor se dočkala ohromného úspěchu – mnozí ji dokonce přirovnávají k dílům Jozefa Kariky nebo C. J. Tudor. I mysteriózní thriller Zvedá se vítr vás zavede do pro mnohé důvěrně známého prostředí, a to na Moravu. Tu právě sužuje přírodní katastrofa, během níž navíc dojde i k vraždě…

Pavel Kolář – Řeka pod hladinou

Fyzioterapeut a autor bestsellerů Posilování stresem a Labyrint pohybu tentokrát zabrousí do úplně jiného žánru – je tu jeho první román! Do nemocnice ve Vancouveru přivezli neznámého muže, kterého objevili indiánští lovci na břehu řeky. Ten v bezvědomí začne vyprávět. Mluví o spisovatelce, která je už dlouhou dobu na seznamu pohřešovaných… Na motivy skutečné události!

9788024292120

Neal Shusterman – Kosení

9788024292519

Young Adult série Smrtka je v žánru dystopie považována za naprostý fenomén. Nyní nás do světa, kde lidé přestali přirozeně umírat, a tak přelidnění Země brání prestižní cech smrtek, autor vezme znovu – zbývá ještě tolik příběhů, které je třeba odvyprávět… V povídkové sbírce na vás čekají noví hrdinové i nepřátelé, ale i staří známí. A když už jsme u Neala Shustermana, víte, že v říjnu přijede do Prahy?

Jan Svěrák – Světakrásy

Po bestselleru Bohemia přichází český režisér a scénárista Jan Svěrák s knihou, která nabízí jedinečný pohled do jeho mysli. Obsahuje totiž nejen jeho povídky a básně, ale i črty, zápisky z cest, úvahy nebo sny. Dozvíte se, které zážitky ho natolik zasáhly, že změnily kurz jeho směřování, a vypravíte se až k hranicím nevědomí. Jste připraveni na cestu?

9788024951874

Rupi Kaur – Léčivá moc psaní

9788027720781

První sbírka Rupi Kaur Mléko a med, doplněná i o autorčiny vlastní ilustrace, se dočkala celosvětového úspěchu, stejně tak potom i Home body: Mé tělo, můj chrám. Nevšední poezie vychází z životních zkušeností, které zná většina žen – novinka Léčivá moc psaní dá tedy prostor právě jim. Kniha a zápisník v jednom obsahuje více než 65 cvičení ve volném psaní, která vám pomohou napojit se na sebe samotné.

Leoš Kyša – Sudetenland

Autor, který dosud publikoval pod pseudonymem František Kotleta, přichází s detektivním případem z alternativní historie. Jak by vypadal příběh Československa po Sametové revoluci, kdyby neproběhl odsun sudetských Němců? V pohraničí to vře, Němci se hlásí o svá politická práva a do toho je zavražděn bývalý inspektor Gestapa.

9788027724376

Jennette McCurdy – Jsem ráda, že moje matka zemřela

9788024951584

Pod šokujícím názvem se skrývá autobiografie bývalé dětské hvězdy. Ta zde bez přikrášlení vypráví o svých strastech včetně poruch příjmu potravy, závislosti, komplikovaném vztahu s matkou a o tom, jak znovu získala kontrolu nad svým životem. Jaké to je stát se celebritou v dětském věku? A co teprve, když o vaší budoucí profesi rozhoduje někdo jiný – chamtivá matka toužící po slávě?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *