Knižní novinky únor

Vyjde v únoru: 7 knih, od kterých se neodtrhnete

Dochází vám s končící zimou nápady na to, jak trávit pošmourné dny i dlouhé večery? Nebojte se, nejkratší měsíc v roce uplyne jako voda – společně s ním totiž dorazí pěkná úroda dlouho očekávaných knižních novinek! Podívejte se, na které se těšíme nejvíc.

Freida McFadden – Za zamčenými dveřmi

9788024295862

Autorce fenomenálního thrilleru Pomocnice, který v Luxoru už od svého vydání patří k těm vůbec nejprodávanějším, vychází v českém překladu další kniha! V šokujícím psychologickém thrilleru sledujeme příběh Nory, dcery sériového vraha. Ten už roky sedí za mřížemi za hrůzné vraždy, které páchal přímo ve sklepě jejich rodinného domu. Nyní Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla brutálně zavražděna, a to stejným způsobem, jakým zabíjel její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce zločin hodit na ni. Je ale nevinná, policie jí přece nemůže nic přišít… Alespoň dokud se nepodívá do jejího sklepa.

Robert Galbraith – Černočerné srdce

Již šestý díl detektivní série s Cormoranem Strikem a Robin Ellacottovou, který pod pseudonymem píše J. K. Rowlingová, oběma vyšetřovatelům představí podoby zla, s jakými se dosud nesetkali… Do jejich kanceláře vtrhne rozrušená žena – spoluautorka kresleného seriálu Černočerné srdce, kterou pronásleduje člověk z internetu. Robin usoudí, že jí nemají jak pomoci, a případ pustí z hlavy. Potom je ale mladá žena zavražděna, a to přímo na hřbitově, kde se její seriál odehrává. Těšit se můžete na více než 1100 stránek kvalitního čtení!

9788076625853

Taylor Jenkins Reid – Carrie Soto se vrací

9788027720217

Málokterý román způsobil takovou vlnu zájmu jako Sedm manželů Evelyn Hugo, tohoto příběhu se proto nemůžeme dočkat! Jeho autorka přichází s čerstvou novinkou, románem, kde opět sledujeme jeden fascinující osud. Carrie Soto je urputná tenistka, která je vždy připravena vyhrát za každou cenu. Za svou kariéru překoná všechny rekordy a vyhraje dvacet grandslamových titulů. Šest let po odchodu do sportovního důchodu ale z tribuny na US Open sleduje, jak si její rekord přivlastňuje ohromující britská hráčka. A rozhodne se ještě naposled vrátit…

Radkin Honzák – Muži jsou vinni?

Žena a muž jsou jiný živočišný druh, říká s nadsázkou Radkin Honzák. V jednu chvíli dokonale souzní a záhy se pohádají do krve. Proč se z lásky stává nenávist? A proč někomu vydrží pěkné dny v páru až do diamantové svatby? V rozhovoru s novinářkou a spisovatelkou Klárou Mandausovou odpovídá renomovaný psychiatr na otázky týkající se partnerského soužití, popisuje zákonitosti lásky a naznačuje řešení neshod. S jediným cílem – ukázat, že dobré vztahy existují a šťastni až do smrti nepatří jen do pohádek.

9788020462657

Alice Osemanová – Srdcerváči 5

9788076619067

Pátý díl oblíbeného LGBTQ+ grafického románu konečně česky! Nick a Charlie jsou pořád hrozně zamilovaní. Konečně si řekli ta dvě magická slůvka a Charlie skoro přesvědčil mamku, aby mu dovolila u Nicka přespat. Chtěl by jejich vztah posunout o něco dál… ale dovede najít sebevědomí, které je k tomu potřeba? A změní se vše s Nickovým odchodem na vysokou příští rok? Sledujte dál život oblíbených hrdinů ve všech jeho maličkostech, které z něj dělají tak krásný celek.

Petr Horký – Hausbot: Rozhovory o životě a spokojenosti

Jak dlouho může trvat takové štěstí – a lze ho vůbec zkoumat? Skutečně vědí domorodci lépe než my, jak se má žít? Sledování pohrom ve zprávách otravuje život – nemělo by být na jejich začátku podobné varování jako na obalech od cigaret? Televizní talkshow Petra Horkého Hausbot vám pravidelně přináší poutavé rozhovory se zajímavými českými i zahraničními osobnostmi. A ty si nyní můžete konečně vychutnat i v knižní podobě! Začtěte se do rozhovorů s Annou Hogenovou, Robertem Fulghumem, Jane Goodallovou, Miroslavem Zikmundem a mnoha dalšími.

9788024284491

Jana Počtová, Michal Beck – Šťastně až na věky

9788024295893

Láska a vztahy 21. století mohou mít různě podoby. Jana Počtová vás ve svém časosběrném filmovém dokumentu nechává nahlédnout do pěti z nich. Před očima se tak rozvíjí příběhy trojice žijící v polyamorním vztahu, hluboce věřícího a zcela monogamního manželského páru, dlouholeté milenky ženatého muže, páru žijícího v otevřeném vztahu, sledujeme ale i cestu ženy, kterou opustil manžel a nyní hledá novou lásku. Stejně jako film, ani stejnojmenná kniha všemožné vztahové konstelace nijak nehodnotí, neprozradí vám, která z nich je ta správná – naopak možná zjistíte, že máte s protagonisty společného více, než byste čekali… Nechybí ani bonusy, které se do filmu nevešly, a další osudy protagonistů po konci natáčení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *