Říjnové knižní novinky

Vyjde v říjnu: 8 nejlákavějších novinek podzimní knižní úrody

Říjen je obdobím nakladatelských žní – v přípravě na vánoční sezónu totiž vydavatelé přicházejí s ohromnou sklizní těch nejlákavějších novinek! Vybrat pro vás z bohaté úrody jen to nejlepší bylo tentokrát téměř nadlidským úkolem. Přesto jsme se o to ale aspoň pokusili, tak se podívejte, co by vám rozhodně nemělo uniknout!

Patrik Hartl – GAZELY

„Dva roky jsem ve své fantazii strávil jako žena. Bylo to neuvěřitelně osvěžující dobrodružství. Představoval jsem si, jak bych jako žena žila, pracovala, milovala a snažila se být šťastná. A napsal jsem Gazely. Příběh tří nejlepších kamarádek. Jestli máte chuť, užijte si s Gazelami nejbouřlivější týden jejich života… 😊“

–Patrik Hartl o novince Gazely

9788076111226

Knihy nejpopulárnějšího českého autora, který nedávno oslavil neuvěřitelný milion prodaných výtisků, jsou čtivé a návykové. A jsme si jistí, že u románu Gazely tomu nebude jinak. Jedná se o příběh bouřlivého týdne tří nejlepších kamarádek, které kdysi chodily do třídy s Prvokem, Šampónem, Tečkou a Karlem. Události několika všedních dní je vrhnou do takových turbulencí, že ani jedna z nich večer před víkendem netuší, jak bude její život vypadat v neděli.

Martin Moravec – MAREK DVOŘÁK: MEZI NEBEM A PACIENTEM

Martin Moravec, novinář a autor několika bestsellerů, ze kterých si můžete pamatovat například Moje případy z 1. oddělení s Josefem Marešem, přichází s dalším knižním rozhovorem! Tentokrát vyzpovídal známého leteckého záchranáře Marka Dvořáka, který vás vezme do zákulisí profese, kde pouhé vteřiny rozhodují o životě a smrti.

9788011036607

Liane Moriarty – JABLKA ZE STROMU NEPADAJÍ

9788024951959

Autorka bestselleru Sedmilhářky, který se dočkal i seriálového zpracování, po čtyřech letech přichází s čerstvou novinkou! Matka čtyř dospělých sourozenců Delaneyových se ztratí a hlavním podezřelým je jejich otec. Zatímco dva ze sourozenců jsou zcela přesvědčeni o jeho nevině, ti zbylí dva věří v přesný opak… Ani tentokrát vás autorka nenechá vydechnout a do poslední chvíle nebudete tušit, komu se tu vlastně dá věřit!

Colleen Hoover – NÁMI TO ZAČÍNÁ

Každý konec má svůj začátek… Tam, kde skončil epilog celosvětové senzace Námi to končí, pokračuje kniha Námi to začíná. Lily dostala od života druhou šanci na pravou lásku, ale její žárlivý exmanžel jí to příliš neusnadňuje. Dokáže tomu všemu Lily čelit a se svou nově nabytou možností správně naložit? Královna žánru Young Adult Colleen Hoover vás opět vezme na horskou dráhu emocí, ze které se nedá vystoupit, dokud nedojedete na poslední stránku.

9788024951935

J. K. Rowling – HARRY POTTER: KOUZELNICKÝ ALMANACH

9788000070315

Kouzelnický almanach by v knihovničkách správných „potterheads“ neměl chybět! Oficiální průvodce světem Harryho Pottera v podání sedmi ilustrátorů vás jako mávnutím hůlky přenese do kouzelnického světa. Seznamte se s fantastickými zvířaty, navštivte krámek Weasleyovic dvojčat a přičichněte si k nejmocnějším lektvarům. Accio encyklopedie!

Jojo Moyesová – PAŘÍŽ PRO JEDNOHO A JINÉ POVÍDKY

Nell má jet se svým přítelem do Paříže, ten ji však na poslední chvíli nechá na holičkách. Přestože cestování rozhodně není její parketa, rozhodne se dokázat, že je samostatná a neohrožená, a vydá se na cestu sama… Sbírka 11 povídek od britské královny romantiky vás seznámí s řadou silných a sympatických žen a dokáže vás pobavit i dojmout.

9788024952031

Audrey J. Cole – PILOTOVA DCERA

9788024292670

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na milovníky akce a napětí! Těm tentokrát naservírujeme thriller, který se odehrává tisíce metrů nad zemí na palubě letu 385 společnosti Pacific Air ze Seattlu do Honolulu. V polovině cesty se však letadla zmocní únosci a zabijí šest lidí, včetně pilotů. V letadle sedí také mladá vdova Cora, která je zároveň pilotovou dcerou… Vedle ní sedí detektiv z oddělení vražd – dokážou společně zachránit nejen sebe, ale i dalších 142 lidí na palubě?

Lucy Score – CO UŽ NIKDY NEPŘEBOLÍ

Pokud vás bavila Hypotéza lásky nebo Láska po španělsku, bude tato světová senzace vaším šálkem kávy! Přestože má téměř 500 stránek, budete si přát, aby příběh nikdy neskončil. Jeho postavy si totiž naprosto zamilujete (snad až na jednu, že ano, Tino?). Atraktivní, ale nevrlý vousáč Knox nesnáší drama. A to se na Naomi naopak lepí – její sestra Tina jí nejen ukradne auto a peníze, ale zanechá po sobě i nečekaný dáreček: neteř, o které neměla mladá žena ani potuchy.

9788024951942

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *