Březnové knižní novinky - Luxor

Vyjde v březnu: 7 knižních novinek, kterými oslavíme měsíc čtenářů

Že je březen měsícem knih a čtenářství, to ví snad každý správný knihomol. Uctěte svátek tak, jak si zaslouží – přečtením skvělé knihy! Poutavých knižních novinek se chystá celá řada. Vybrat jen ty nejlákavější byl skoro nadlidský úkol, ale za pokus to stojí: Podívejte se, které novinky byste podle nás neměli minout.

Sam Holland – Číslo 20

9788024296265

Autorka Sam Holland prorazila už se svou krvavou prvotinou Kopírák. A ani ve svém druhém thrilleru se s brutalitou nebude držet zpátky! Nález mrtvého těla, které už stihly napůl ohlodat krysy, by většinu lidí rozhodil – detektiv Adam Bishop už si ale zvykl na ledacos. Když však kousek od oběti objeví nastříkané číslo a nedaleko další, dojde mu krutá skutečnost: Mezi odpadky je nejspíš mrtvol víc, a vyšetřovatel navíc tuší, kdo číslem dvacet zahájil děsivé vražedné odpočítávání…

Ali Hazelwood – Šach a mat

Královna romcomů, jejíž Hypotéza lásky a Hlava plná lásky se staly hitem TikToku, přichází se svým prvním young adult románem pro čtenáře od 13 let! Mallory hrávala šachy, svého snu se ale vzdala, aby se věnovala mámě, ségře a práci, kde vydělá alespoň něco málo pro rodinu. Poté se ale rozhodne zúčastnit posledního turnaje – a náhodou se jí podaří porazit šachového mistra Nolana Sawyera. Ten nemůže věřit, že mu to natřela taková nicka, ale přitom má chuť se s ní utkat znovu… Konkurence může být někdy tak přitažlivá!

9788024296371

Olivia Wenzel – Tisíckrát obejít strach

9788020722058

Oblíbená edice Světová knihovna Odeon je zárukou kvalitní literatury. A jinak tomu nebude ani u románu Tisíckrát obejít strach. Jeho vypravěčka, německá černoška narozená v bývalé NDR, zde humorně i srdceryvně píše o původu i ztrátě, o radosti ze života, osamělosti a rolích, které člověku přisuzuje společnost. Hranice mezi vypravěčkou a autorkou se místy stírá, kuriózní je i forma: kniha je totiž psána formou rozhovoru s kýmsi blíže nedefinovaným…

Kristýna Trpková – Někdo z nás

Autorka oblíbené detektivní série a držitelka Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku Kristýna Trpková se vydala za hranice svého obvyklého žánru a vydává svůj první thriller! Herelovi jsou obyčejní lidé, sourozenci, kteří vždy drží při sobě. Jednou jim ale domácí idylku naruší děsuplný objev na zahradě jejich starého rodinného domu – a rázem se probudí k životu jejich minulost i mučivé tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo světa… Jak snadné je ztratit důvěru v někoho, koho známe celý život?

9788024295947

Rebecca Yarros – Čtvrté křídlo

9788025366882

Fantasy senzace, která zbořila Instagram i TikTok! Netrpělivě očekávané Čtvrté křídlo spojuje tři věci, které tvoří neodolatelný příběh: brutální hry, nebezpečné draky a pořádně třaskavé sexuální napětí. Nesmlouvavá matka nařídí dvacetileté Violet, aby se připojila ke stovkám kandidátů, kteří se snaží vstoupit mezi elitní dračí jezdce. Violet sice není z těch nejurostlejších, zato jí ale nechybí důvtip, který bude muset zapojit ve velkém, aby obstála. A pak je tu tajemný a okouzlující Xaden… 500 stránek ještě nikdy neuběhlo tak rychle!

Caroline Criado Perez – Neviditelné ženy

Pokud vás chytly knihy V pasti pohlaví nebo Feministkou snadno a rychle, připravte se na Neviditelné ženy – čtení, které vás informačně obohatí, ale nejspíš taky rozhořčí. Caroline Criado Perez ve své knize mapuje, jak jsou potřeby žen v současné době ve společnosti různými způsoby opomíjeny. Vychází přitom z celé řady případových studií, příběhů a výzkumů z celého světa. Věděli jste například, že téměř srdečních příhod u žen zůstává neodhalena? A to proto, že u žen mají infarkty úplně jiný průběh, než je ten všeobecně známý. Ten mužský.

files e 6106 neviditelne zeny

„Co kdyby vaše matka dostala infarkt? Pravděpodobně byste to zjistili tak, že by ji píchalo u srdce a pociťovala by bolest v levé ruce… Leda že by to tak vůbec nebylo. Projevy infarktů a srdečních chorob u žen jsou totiž úplně jiné: bolest břicha, vyčerpání, únava, bolest hlavy, návaly na zvracení. A právě proto zůstává přibližně 45 % srdečních záchvatů u žen neodhalených.“

Patricia Gibney – Tiché hlasy

9788024296258

Dočkáme se také dalšího dílu oblíbené detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou! Ta i tentokrát řeší pěkně zapeklitý nález ne jedné, ale rovnou dvou žen, které byly nalezeny zavražděné a se střepem v krku. Z kterého konce ale začít tento zamotaný případ rozplétat? A potom se ztratí vyšetřovatelčin snoubenec Boyd. Dokáže Lottie proniknout do mysli zvráceného vraha dřív, než bude pozdě? Nebo bude muž, jehož miluje, navždy umlčen?

Přehled o nejčerstvějších novinkách získáte také na Instagramu, Facebooku nebo TikToku knihkupectví Luxor – už nás sledujete?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *