shutterstock 2124000812

Fantasy není jen Harry Potter! Dětské knihy, které vás okouzlí

Taky vás i vaše děti baví objevovat svět čar, kouzel a fantazie, kde nic není nemožné? Vyrazit s Harrym Potterem do Bradavic, případně přes magickou skříň vkročit do Narnie, je samozřejmě vždycky skvělý nápad – tady ale vaše možnosti nekončí! Nechte se inspirovat našimi tipy na dětské fantasy knihy a série, které vtáhnou do děje malé i velké čtenáře.

Roald Dahl – Matylda
Než se na Netflixu pustíte do muzikálového zpracování, přečtěte si knižní předlohu, nyní s filmovou obálkou! Legendární Roald Dahl se jedním z nejprodávanějších autorů nestal náhodou – jeho příběhy jako Karlík a továrna na čokoládu, Matylda nebo Obr Dobr milují dětští (i dospělí) čtenáři po celém světě. Matylda Kazisvětová je zvídavá, bystrá, doslova geniální holčička. Přesto její rodiče děti považují za „jakési strupy“. Matylda však naštěstí zjistí, že oplývá zvláštní kouzelnou mocí…
Doporučený věk: 7+

Lucy D. Lapinski – Cestovní kancelář Jinosvěty
Když dvanáctiletá Flick Hudsonová jednoho dne vejde do tajné Cestovní kanceláře Jinosvěty, netuší, co tam na ni čeká. Kdo také mohl vědět, že magie je všude kolem nás a kromě našeho světa existuje nepřeberné množství jiných světů! Stačí jen natáhnout ruku, nebo… vstoupit do některého z kufrů. Fantasy trilogie autorky Lucy D. Lapinski vyšla už v 15 jazycích, vy si v češtině zatím můžete vychutnat dva díly.
Doporučený věk: 9+

Skvělá myšlenka i motiv, určitě si nenechám ujít ani pokračování! Pro mě to byl milý návrat do dětství. Jsem důkazem, že příběh dokáže zaujmout i dospělé.

– recenze z webu Databazeknih.cz

Toni DiTerlizzi – Kronika rodu Spiderwicků
Fantasy série Kronika rodu Spiderwicků se setkala s nebývalým zájmem čtenářů v mnoha zemích, ale i diváků na Disney+. Ve starém domě, kam se přestěhují sourozenci Graceovi s maminkou, se dějí podivné věci – zřejmě tu nejsou sami. A potom děti objeví zatuchlý kufr a v něm knihu s tajemným názvem: Klíč Arthura Spiderwicka k určování kouzelných tvorů kolem nás. Jejich tušení se potvrdí: Ve starém domě se to jen hemží skřítky, šotky a dalšími nadpřirozenými bytostmi!
Doporučený věk: 8+

Jessica Townsend – Nikdyuš
Hrdinku série z kouzelnického světa Morrigan Crowovou mnozí přirovnávají k Harrymu Potterovi – my posouzení necháme na vás! Morrigan má tu smůlu, že se narodila v nejnešťastnější den, všichni ji proto obviňují z každé místní pohromy. A co je horší, kvůli kletbě je odsouzena zemřít v den svých 11. narozenin. Pak se ale dostane do tajemného světa Nikdyuš. Aby tu Morrigan mohla zůstat v bezpečí před hrozivou kletbou, musí najít způsob, jak úspěšně absolvovat čtyři velké zkoušky.
Doporučený věk: 12+

Skye McKenna – Čarohvozd
Už 24. dubna konečně vychází i v češtině 1. díl úspěšné série Čarohvozd! Cassie Morganová naposledy spatřila svou matku před 7 lety a od té doby vyrůstá v ponuré internátní škole Špínov. Nepochybuje o tom, že její matka je stále naživu, a je odhodlaná ji najít. Jednoho dne proto ze školy uteče a dostane se až do vesničky Hvozdná. Tam Cassie ke svému velkému překvapení zjistí, že pochází z rodu čarodějnic, jejichž úkolem je chránit lidi před podivnostmi všeho druhu…
Doporučený věk: 9+

Čarohvozd je jednou z těch knih, se kterými jsem se vyplížila a tajně je četla sama, protože jsem se zkrátka nemohla dočkat, až zjistím, co se bude dít dál.

– recenze z webu Goodreads.com

Ponořte se do magických světů – který si vyberete, to už je jen na vás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *