Dubnové knižní novinky

Vyjde v dubnu: 7 knižních novinek, které spolehlivě zaženou jarní únavu

Pokud existuje spolehlivý lék na jarní únavu, je jím skvělá kniha, která vás vtáhne natolik, že zapomenete na svět okolo – a těch v dubnu vychází hned několik! Podívejte se, na které z nich se těšíme nejvíc.

Karin Lednická – Šikmý kostel 3

9788088362166

Jak dlouho trvá válka po tom, co skončí?
Navždy, pokud jí člověk prošel.

Bestseller Šikmý kostel, románová kronika ztraceného města Karwiná, se po třech letech dočká netrpělivě vyhlíženého pokračování. V něm se opět vrátíme za oblíbenými hrdiny – i tentokrát budeme v prokresleném příběhu svědkem toho, jak velké i malé okamžiky dějin ovlivňují osudy obyčejných lidí v česko-polském pohraničí, a to po několik dalších generací.

Neal Shusterman – Pravidla hry

Nový román od autora oblíbené dystopické série Smrtka! V young adult sci-fi mladý Ashton sklouzne do jiné dimenze, kde může mít všechno, co si kdy přál. Do vesmírů, které ho pomalu učí dívat se na svůj život úplně jinýma očima. Pokud si však nedá pozor, mohl by mu jeho skutečný svět proklouznout mezi prsty a navždy zmizet…

9788024295695

Christopher Paolini – Murtagh

9788025367070

Páté pokračování série Odkaz Dračích jezdců, kterou už před dlouhými 20 lety odstartoval kultovní Eragon, vás vezme na epickou cestu do známých i neprobádaných krajů! Jezdec Murtagh a jeho drak Trn budou muset použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá.

Honza Vojtko – Prostě vztahy

Volné pokračování oblíbené série známého psychoterapeuta se tentokrát (na rozdíl od předchozích dílů) odkloní od vztahů partnerských a podívá se na vztahy z mnohem širší perspektivy. Jak moc nás při vytváření jakýchkoli vztahů ovlivňují pouta v rámci rodiny? Proč je pro někoho práce nutné zlo a pro jiné druhý domov? Proč nás rozčilují zlozvyky některých kolegů? A můžeme vztahy nenavazovat?

9788076374607

Stefan Ahnhem – Jizvy plné beznaděje

9788024296999

Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Podezření padá na agresivního stalkera, pak však dojde k další vraždě a Fabianova kolegyně, inspektorka Malin, začne odkrývat souvislosti obou zločinů. Smrtelně nebezpečné souvislosti… Ve hře se ocitne mnoho životů – včetně jejího.

Marta Galewska-Kustra – Péťa umí vyprávět

Péťu čekají velké změny: narodí se mu totiž nový sourozenec!

Oblíbená série dětských leporel, napsaných logopedkou tak, aby pomáhaly rozvoji dětské řeči, se dočká pátého dílu! Od slabikslovcelých vět i správné artikulace se už malí čtenáři dostávají ke schopnosti vyprávění.

9788024297033

Yrsa Sigurđardóttir – Hrob

9788076252646

„Yrsa je mistryní ve vytváření atmosféry, která je ještě mrazivější než její rodný Island.“

Mistryně mrazivého severského krimi přichází s napínavou novinkou! Pět bývalých spolužáků přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučili se zesnulou kamarádkou. Nečekají, že je zde dostihne jejich společná minulost… Na kamenité pláži u moře, nedaleko domku strážce majáku, je nalezeno hořící tělo a opodál další mrtvola. Idunn, Týr a Karó se ujímají vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl.

Přehled o nejčerstvějších novinkách získáte také na InstagramuFacebooku nebo TikToku knihkupectví Luxor – už nás sledujete?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *