20230329 Luxor 26

Den matek se blíží! 7 knih, které maminku potěší víc než pugét

Už v neděli 14. května se slaví Den matek. Potěšte letos maminku dárkem, který na rozdíl od květiny jen tak neuvadne! Sestavili jsme pro vás několik tipů na knižní novinky, u kterých dáme ruku do ohně za to, že si je (nejen) maminky zamilují. My máme s dárky jasno – inspirujte se i vy!

Alan Rickman – Deníky
Charismatického herce Alana Rickmana milují ženy napříč generacemi – jejich srdce si získal třeba jako záporák Hans Gruber ve Smrtonosné pasti nebo jako tajemný profesor Severus Snape v sérii filmů o Harrym Potterovi. Jeho osobní deníky vychází 9. května, tak akorát včas, aby se staly dokonalým dárkem ke Dni matek.

Julie Caplin – Útěk na venkov
V sérii romantických útěků z pera Julie Caplin jsme se už podívali do mnoha světových metropolí – navštívili jsme Cukrárnu v Paříži, Čajovnu v Tokiu i Kavárnu v Kodani. Ani v právě vycházející novince Útěk na venkov nebude nouze o lásku, humor ani kouzelnou atmosféru, která nabízí dokonalý odpočinek od každodenních starostí.

Jojo Moyesová – Loď plná nevěst
Oblíbená autorka romantického bestselleru Než jsem tě poznala opět přináší pořádnou horskou dráhu emocí – tentokrát na pozadí skutečných historických událostí. Datuje se konec 2. světové války a tisíce australských žen cestují do Anglie, aby se znovu setkaly se svými muži. Životy cestujících letadlové lodi Victoria se začínají proplétat a Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život.

Juliana Weinbergová – Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda
Nejnovější díl z oblíbené edice beletrizovaných životopisů Významné ženy přináší inspirativní příběh oblíbené herečky. Tu celý svět obdivoval pro její křehkou krásu, za tou se ale skrývalo ještě mnohem víc… Kniha čtivě provede celým životem této filmové ikony a přiblíží její radosti a úspěchy, ale i strachy, nezdary a boj s depresemi.

Jennifer Ryan – Na kuchyňské frontě
O hrdinství mužů na válečné frontě už byla napsána hromada knih. Ale jak ukáže román Na kuchyňské frontě, ženské osudy jsou neméně zajímavé! Za okny zuří druhá světová válka a ponorky přerušily dodávky potravin. Ženy ve Velké Británii musí být v kuchyni kreativní. Ve snaze jim pomoci vyhlašuje rozhlasový pořad Na kuchyňské frontě kuchařskou soutěž. Pro čtyři velmi rozdílné ženy by to znamenalo životní šanci – která vyhraje?

Klára Vlasáková – Těla
Mladá česká autorka Klára Vlasáková chtěla v literatuře vidět více starších ženských postav. Takových, které nebudou jen něčí matky nebo tchyně, ale silné osobnosti s vlastním názorem a příběhem. A tak si přesně takovou knihu napsala. Román Těla líčí osudy ovdovělé šedesátnice Marie a její dcery Rózy. Jedna se pro společnost pomalu stává neviditelnou a ta druhá se snaží sžít se svou novou rolí – tou mateřskou…

Julie Heiland – Diana: Královna srdcí
Londýn, 1978: Sedmnáctiletá Diana Spencerová je pozvána na hru póla. Právě zde započne flirt s budoucím králem Velké Británie, který změní její život. O necelé tři roky později v katedrále svatého Pavla slaví svatbu století, v konzervativní královské rodině ale navždy zůstane černou ovcí. I přesto si ale najde svou vlastní cestu. Tragický, ale fascinující příběh celým světem milované Lady Diany vtáhne do děje sestry, maminky i babičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *