20230614 Luxor 37

Jakou knihu si zabalit na dovolenou? 9 tipů od našich knihkupců!

Ještě pořád si nejste jistí, jakou knížku si zabalit na dovolenou? Potom pro vás máme několik tipů od těch nejpovolanějších z nejpovolanějších – knihkupců z Luxoru! Ti vám rádi poradí v každém z našich 37 knihkupectví, tentokrát vám však trochu jejich know-how přinášíme exkluzivně online. Mezi našimi kolegy najdete milovníky všech možných žánrů, tak schválně, kdo se vám trefí do noty!

„Tuhle Pohádku bych před spaním rozhodně doporučila jen otrlým čtenářům!

Viktorie

Pohádka je novinka mistra hororu Stephena Kinga, kde proti sobě bojují dobro a zlo, kletba i láska, ovšem tak nějak „po kingovsku“. Bavit vás bude každá z více než 700 stran.

20230614 Luxor 16

20230614 Luxor 1

„Doporučují 4 z 5 sériových vrahů. Přibalte si ale i hadr na krev, která teče z každé stránky!“

– Lukáš

Kopírák od Sam Holland potěší milovníky true crime – šílený vrah se totiž inspiruje vraždami nejznámějších sériových vrahů. Kolik z nich poznáte?

„Bible pro všechny, kdo taky měli emo fázi! Rozhovory s kapelami, střípky ze zákulisí i fotky.“

– Adriana

Informacemi nabitá příručka Where Are Your Boys Tonight mapuje zlatou éru emo scény v letech 1998–2008. Připomene vám časy, kdy světem zněla hymna od MCR, začínající veršem „When I was a young boy…“.

20230614 Luxor 23

20230614 Luxor 20

„Od autorky jsem četla úplně všechno, takže tuhle si šetřím na dovolenou!“

– Olga

Klaustrofobický thriller Vězeňkyně zhltnete jako jednohubku – nedá se od něj odtrhnout! Amélie impulzivně souhlasí s nabídkou k sňatku. A potom se probudí uvězněná v místnosti bez oken…

„Tuhle knihu miluju a zároveň trochu nenávidím, protože je to vůči hlavní hrdince šíleně nespravedlivé…“

– Míša

Chytlavá Young Adult romance v rytmu slam poetry! Hrdinka knížky Život jedna báseň se zamiluje do charismatického Willa, milovníka hudby a poezie. A on do ní. Tak co jim stojí v cestě?

20230614 Luxor 8

20230614 Luxor 7

„Konečně kniha i pro střední generaci. Takových moc nevychází!“

– Jiřina

Hrdinka románu Mezi mlýnskými kameny se celý život o někoho stará. Podporuje manžela, pečuje o děti i stárnoucí rodiče. A potom vezme život do vlastních rukou.

„Klasické vesmírné dobrodružství ve stylu Arthura C. Clarka. Ten konec je epický. Neskutečný nářez!“

– Milan

Čtivé Plutoshine bude bavit jak fanoušky sci-fi, tak ty, kteří s ním teprve začínají. V románu o přeměně Pluta na živou dýchající planetu není nouze o napětí ani vědecká fakta.

20230614 Luxor 14

20230614 Luxor 21

„Člověk se při čtení skvěle baví a zároveň se dozví spoustu věcí o jiné kultuře.“

– Karolína

Při čtení cestopisu Dominika na cestě Japonskem skoro ucítíte vítr ve vlasech – až tak živě autorka popisuje, jak na motorce projíždí Japonskem a poznává zdejší tradice i pravidla.

„Nádherný komiks o dvou ženách, které cestují Texasem a chtějí být samy sebou.“

– Daniel

Kam jsi zmizela? je LGBT road movie v knižní podobě. Kdo se na tuto cestu do fantazie vydá, tomu zůstane v paměti ještě dlouho po otočení poslední nádherně nakreslené stránky.

20230614 Luxor 5

Chcete si raději nechat poradit tváří v tvář? Naši knihkupci vám rádi doporučí čtení přímo na míru v každém z našich 37 knihkupectví. Které máte nejblíž?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *