20230517 Luxor 49

Dokonalé čtení na dovolenou? Vydejte se do fantastických světů!

Ať už hledáte perfektní čtení na dovolenou, nebo ji máte za sebou a cestujete už jen ve svých představách, vyrazit do světa sci-fi a fantasy nikdy není špatný nápad! Vydejte se ne na jednu, ale rovnou na dvě fantastické výpravy – už jen do konce července totiž tyto i další skvělé tituly pořídíte v akci 1+1 zdarma.

Harry Harrison – Na západ od ráje

Jak vypadá svět, ve kterém před 65 miliony let dinosauři nevymřeli? Obří plazi se vyvinuli až v nejvyspělejší rasu na Zemi. Když jsou však její příslušníci příchodem doby ledové nuceni překročit oceán, setkají se s dosud neznámým savcem. Ten chodí vzpřímeně, loví a používá primitivní kamenné nástroje – a zbraně… Příběh střetu dvou kultur cení čtenáři i kritici. Nechte se vtáhnout!

Kevin Hearne – Prohnaný

Čtivá a vtipná fantasy spojuje moderní svět s keltskou mytologií. A skvěle to funguje! Atticus O’Sullivan je poslední druid. Provozuje okultní knihkupectví a zákazníci ho znají jako 21letého potetovaného Ira. Jednadvacet mu skutečně je – jen ne roků, ale století. Tomuto „mladíkovi“, který se ve volném čase proměňuje ve zvíře, však jde po krku pořádně naštvaný keltský bůh.

Genevieve Gornichec – Srdce čarodějky

Poutavý příběh ze severské mytologie vás vezme až do bájného Ásgardu, domova bohů. Z lásky čarodějky Angrbody a boha Lokiho vzejdou tři neobvyklé děti, které Angrboda skrývá před vševidoucím okem Odina – její prorocké schopnosti jí ale prozradí, že tento blažený život je v ohrožení… Silný fantasy příběh skrývá prvky napětí, především vás ale dokáže naprosto dojmout.

Blake Crouch – Temná hmota

Vydejte se na cestu do alternativní reality se strhujícím sci-fi thrillerem! „Jsi v životě šťastný?“ Tak zní poslední věta, kterou uslyší fyzik Jason Dessen, než upadne do bezvědomí. A když se z něj probudí, nic není tak, jak bylo – jeho žena není jeho žena, jeho syn se nikdy nenarodil, a namísto průměrného profesora fyziky je z něj proslulý génius. Který svět je ten skutečný? A je možné se vrátit do toho starého?

William Gibson – Neuromancer

Legendární kyberpunkové dílo se řadí mezi mistrovské kousky science fiction. Přidejte se k jeho hrdinovi, „kovbojovi kyberprostoru“ Caseovi, na cestu virtuálním vesmírem! Case se na ni vydává v touze najít lék na své poškození nervového systému. Brzy se však stává pouhým pěšákem ve hře, v níž se dvě mocné umělé inteligence snaží o nelegální spojení do jednoho celku.

Kevin Hearne – Inkoust a pečeť

Urban fantasy, odehrávající se ve skotském Glasgow, je dokonalým čtením na léto – získá si vás nejen kouzelnou atmosférou, ale také bezpočtem vtipných momentů, narážek i peprných nadávek. Hlavním hrdinou je Al, pečetník, který za pomoci kouzelných inkoustů dohlíží na pořádek mezi naším a magickým světem. Je jeden z pouhých pěti pečetníků na celém světě, a tak se snaží vycvičit učně. To však nejde tak snadno, když mu každý učedník umře…   

Vyberte si z bohaté nabídky žánrů sci-fi a fantasy nebo se podívejte, jaké další skvělé čtení jsme pro vás vybrali v letní akci – ale pozor, ta už trvá jen do konce července!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *