Navrh bez nazvu 10

Březen, měsíc čtenářů: Oslavte ho s těmito 8 knižními novinkami!

Že je březen měsícem knih a čtenářství, to ví snad každý správný knihomol. Uctěte svátek tak, jak si zaslouží – přečtením skvělé knihy! Aby oslava stála za to, dali jsme si tentokrát na výběru novinek extra záležet. Na své si tak přijdou milovníci thrillerů, krimi, romantiky, sci-fi i fantasy. Anebo hokeje. Do které z březnových knižních novinek se začtete vy?

Sam Holland – Kopírák
Nejočekávanější a nejděsivější thriller roku je tu: Kopírák! Drsné krimi s poutavou barevnou ořízkou není nic pro slabé povahy, naopak si v něm to své najdou milovníci true crime. Pachatele hrůzných vražd, tzv. Kopíráka, totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Co když se ale vrah rozhodne své vzory ještě překonat?

Chris Carter – Genesis
Silný žaludek vyžaduje i další očekávaná novinka Genesis, která je už 12. dílem detektivní série s vyšetřovatelem Robertem Hunterem. Ten je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola a v ní druhé pokračování básně…

Kristýna Trpková – Vetřelec
Nervy drásající krimi talentované české autorky se mírou napětí vyrovná tomu severskému, na strašidelnosti mu ale dodává důvěrně známé prostředí. Odehrává se totiž v české vesničce, jakou může být i ta vaše… V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Brzy se ukazuje, že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval.

Dmitry Glukhovsky – Stanoviště: Na stráži
Dmitry Glukhovsky, autor dnes už legendární post-apokalyptické sci-fi trilogie Metro 2033 a jeden z nejhlasitějších kritiků režimu v Kremlu, přichází s očekávaným románem! Ten je neveselou vizí toho, jak by Rusko mohlo vypadat v blízké budoucnosti. Po krátké a kruté občanské válce, v níž se sáhlo i po zakázaných zbraních, zůstal z Ruska jen zlomek jeho původní velikosti. Celé oblasti jsou zamořené a řeky otrávené. A hlavní město se vrací k carskému impériu…

Miranda Cowley Heller – Papírový palác
Po světě se prodalo přes milion výtisků a do svého slavného Book Clubu si ho vybrala i herečka Reese Witherspoon – a teď je konečně na světě český překlad! Padesátiletá Elle se musí rozhodnout mezi životem, který si vytvořila se svým milovaným manželem, a tím, který si vysnila se svou dětskou láskou Jonasem, kdyby tragická událost navždy nezměnila běh jejich životů. Pokud se vám líbil román Kde zpívají raci, tento příběh vás chytne za srdce!

Vlastimil Vondruška – Zásnubní prsten
Série historických detektivek Letopisy královské komory, která vychází už od roku 2006, má 16. pokračování! Tím je novinka Zásnubní prsten, kde se opět setkáme s Jiřím Adamem z Dobronína, který řeší neobvyklou zápletku: totiž zásnuby, u kterých sice nechybí prsten, ale zato schází snoubenka… Situaci zachraňuje služebná Rozárka, která se umí vyptávat v ženské společnosti, právě tam totiž leží klíč ke zločinu.

Fredrick Backman – Vítězové
V třetím a závěrečném dílu románové trilogie Medvědín od autora knihy Muž jménem Ove se vracíme doměstečka v horách na severu, které kromě tmy, sněhu a nezaměstnanosti charakterizuje jediná věc: hokej. Po událostech, které jím otřásly v prvním díle, se všichni snaží posunout dál, cosi v této krajině jim to tak úplně nedovoluje. Začne to vichřicí a skončí střelbou… Kniha Vítězové je celých 645 stránek dlouhá, a přesto nebudete chtít, aby skončila.

Sandra Brown – Čest nade vše
V originále vyšla už v roce 2007, teď se však konečně překladu dočkají i čeští čtenáři! Sandra Brown ve svém „novém“ románu opět mistrovsky kombinuje milostný příběh a krimi. Aislinnin nudný a předvídatelný život se přes noc změní, když ji unese uprchlý vězeň Lucas Greywolf, vnuk apačského náčelníka. Vydaná na milost a nemilost muži, jejž celá země považuje za nebezpečného kriminálníka, s ním vyrazí na divokou jízdu přes arizonskou poušť. Vydejte se na nečekanou cestu s brilantně propracovanými postavami!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *