20230614 Luxor 29

8 knižních tipů od našich knihkupců: Jaké čtení je nejvíc nadchlo?

Hledáte inspiraci, co číst? Potom pro vás máme několik tipů od těch nejpovolanějších z nejpovolanějších – knihkupců z Luxoru! Ti vám rádi poradí v každém z našich 37 knihkupectví, tentokrát vám však trochu jejich know-how přinášíme exkluzivně online. Mezi našimi kolegy najdete milovníky všech možných žánrů, tak schválně, kdo se vám trefí do noty!

20230802 Luxor 64

„Nádherné, silné a dojemné. Knihu budete chtít obejmout a chlácholit, že vše bude dobré.“

– Míša

Strhující román Hory zpívají mapuje příběh tří generací jedné vietnamské rodiny. Román je prostoupený strádáním a bolestnou historií, dýchá z něj ale také naděje, láska i hrdost vietnamského lidu na krásu rodné země a jejích zvyků.

„Napětí od první stránky. Fieldingová nikdy nezklame.“

– Olga

V mrazivém psychothrilleru Hospodyně se makléřka Jodi snaží kloubit práci, rodinu a péči o nemocnou maminku a stárnoucího tatínka, proto pro své rodiče najme hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí? Kdo je vlastně ta žena, která najednou nosí matčiny šperky? O co jí jde? 

20230802 Luxor 61

20230802 Luxor 71

„Tak výborně napsané, že si po přečtení chcete vyhledat všechny filmy, kde Evelyn Hugo hrála.“

– Ema

Stárnoucí a uzavřená hollywoodská filmová ikona je konečně připravena říct pravdu o svém okouzlujícím a skandálním životě. A je z toho tak strhující a emotivní čtení, až nebudete věřit, že je hrdinka románu Sedm manželů Evelyn Hugo jenom fiktivní postava.

„Orwella by si měl přečíst každý, zvlášť v tomhle krásném vydání!“

– Filip

Farma zvířat je pozoruhodné a nadčasové dílo, které by ve vaší knihovničce nemělo chybět! Nyní v novém vydání obsahující jediný komentář, který k dílu autor vydal, a také s desítkami úchvatných ilustrací ukrajinského malíře Iwana Kulika.

20230802 Luxor 79

20230802 Luxor 76

„Krásná oddechovka na léto. Hlavní hrdina hledá kluka a vy chcete vědět, jak to dopadne!“

– Adriana

Micah je bohatý, populární a okouzlující. A taky příliš nesmělý na to, aby oslovil jakéhokoliv kluka. Ty, kteří ho zaujmou, kreslí a následně zveřejňuje na svém Instagramu – takových imaginárních lásek je tam už 99… Co když s tím výročním 100. ale bude všechno jinak? To zjistíte ve čtivé Young Adult romanci 99 Boyfriends of Micah Summers.

„Olympští bohové, hrdinové, monstra… Moje oblíbená knižní série vyšla jako komiks!“

– Kryštof

Napůl kluk, napůl bůh, ale každým coulem hrdina! Podle starého proroctví na Percyho Jacksona s příchodem 16. narozenin padne zodpovědnost za osud celého světa. Poradí si s tím však s odvahou a břitkým humorem.

20230614 Luxor 9

20230811 Luxor 16

„Doporučuju všem, komu se líbili Bridgertonovi. Úžasně vtipné a dobře napsané!“

– Markéta

Essie je od narození zasnoubena s Aidanem, pohledným modrookým vévodou. Jenže živelná a bystrá Essie rozhodně nemá v plánu stát se vévodkyní – a ani Aidan se do manželství zrovna nehrne… Humornou romanci Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech si naprosto zamilujete.

„Hra, ve které se podle stop snažíte vyřešit vraždu. Takhle si představuju detektivní práci!

– Honza

Odborník na deskovky Honza si pro vás připravil opravdovou lahůdku! Hra Cold Case vás přenese do anglického městečka, kterým v roce 1988 otřásla brutální vražda, jejíž pachatel však dosud nebyl dopaden. Dokážete odložený případ rozlousknout?

20230802 Luxor 57

Chcete si raději nechat poradit tváří v tvář? Naši knihkupci vám rádi doporučí čtení přímo na míru v každém z našich 37 knihkupectví. Které máte nejblíž?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *