Navrh bez nazvu 17 1

8 dubnových knižních novinek, kterých se nemůžeme dočkat

Pokud existuje spolehlivý lék na jarní únavu, je jím skvělá kniha, která vás vtáhne natolik, že zapomenete na svět okolo – a těch v dubnu vychází hned několik. Čeká vás novinka Aleny Mornštajnové, biografie legendárního bubeníka, nějaké to napětí i špetka humoru. Podívejte se, kterých knižních novinek se už teď nemůžeme dočkat!

Alena Mornštajnová – Les v domě
Autorce, jejíž bestsellery jako Hana nebo Tiché roky si čeští čtenáři zamilovali pro hluboký vhled do české historie i komplikovaných rodinných vztahů, vychází novinka Les v domě – strhující příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. A my už netrpělivě odpočítáváme dny do vydání!

Paul Sexton – Charlie byl vždy v pohodě
Pokud byste hledali nejnepravděpodobnější rokenrolovou hvězdu, nejspíš by byl horkým adeptem Charlie Watts, legendární bubeník The Rolling Stones. Ve společnosti svých divokých spoluhráčů Keitha Richardse a Micka Jaggera, o jejichž eskapádách bylo slyšet po celém světě, platil za toho spořádaného – neprovázely ho žádné skandály a chránil si soukromí. Poznejte jeho příběh v nové biografii!

Benjamin Stevenson – Každý z mé rodiny někoho zabil
Rodinná sešlost v zasněženém resortu, násilná vražda a více než dost podezřelých. Vyšetřování v uzavřeném kruhu lidí připomíná klasické detektivky s okouzlujícím Herculem Poirotem, nechybí ale taky dávka humoru. Vypravěč se obrací přímo na čtenáře, a tak vás vtáhne do děje – ať už tedy chcete, nebo ne, stanete se jeho komplicem.

„Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál bych si, abych zabil toho, kdo rozhodl, že naše rodinné setkání by se mělo konat v lyžařském středisku, ale je to trochu složitější. Zabil jsem někoho? Ano. Ano, zabil. Kdo to byl? Tak začneme: Můj bratr. Moje nevlastní sestra. Moje žena. Můj otec. Moje matka. Moje švagrová. Můj strýc. Můj nevlastní otec. Moje teta. Já.“

– anotace knihy Každý z mé rodiny někoho zabil

Lucy Kissick – Plutoshine
Bavil vás Marťan nebo Spasitel Andyho Weira? Potom se se vám trefí do noty sci-fi román Plutoshine! Jeho autorka má doktorát z planetární astronomie, těšit se tedy můžete na čtivý mix beletrie a vědeckých faktů. Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva, dojde však k jeho sabotáži. Jedinou svědkyní tragických událostí je devítiletá Nou. Jenže ta pod vlivem traumatu oněměla…

Anders de la Motte, Mans Nilsson – Smrt číhá na jarmarku
Co vznikne, když spojí síly humorista s autorem severské krimi? Už druhý díl série Vraždy v Österlenu – odlehčeného detektivního čtení, které připomíná komorní případy z pera Agathy Christie! Realitní agentka je nalezena mrtvá v jednom z předváděných domů. Tu však mohl mít důvod zabít téměř každý, kdo s ní či s vilou měl co do činění. Některá z idylických zahrad, rozkvetlých luk či písečných zátok skrývá vraha.

Jan Hocek – Centrální stezka

Cestovatel a fotograf Jan Hocek vás na cestu mezi nejvýchodnějším a nejzápadnějším bodem Česka bere už potřetí – po cestě Severní stezkou a Jižní stezkou Via Czechia to však teď vezmeme tou centrální. Obrazová publikace je tu pro ostřílené chodce i ty, kteří teprve hledají odvahu – ujít s ní můžete celou 1000 km dlouhou pouť, poznat jen některou z etap nebo se inspirovat tipy na krásná místa k navštívení.

Caroline Frostová – Stíny nad Pecan Hollow
Drsný, pronikavý a zároveň nečekaně něžný román Stíny nad Pecan Hollow je znepokojivě intimním debutem o složitosti lásky – romantické i mateřské – a o poutech, jež nás utvářejí. Třináctiletou Kim unesl zlodějíček Manny. Kim, toužící po rodině a bezpečí, které nikdy neměla, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat ke zločinecké dráze. Po letech od něj odejde a začne nový život – a potom se Manny, čerstvě propuštěný z vězení, objeví u jejích dveří.

Tyto i další připravované novinky můžete už teď pořídit v předprodeji – podívejte se, co všechno se pro vás chystá!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *