Knihy na červen

8 červnových knih, kterých se nemůžeme dočkat

Červen je měsíc, kdy už prázdniny a letní dovolené klepou na dveře a vybízejí, abychom si vybrali to nejlepší čtení k vodě. Naštěstí letos v červnu vychází taková hromada skvělých knih, že budeme potřebovat extra kufr, abychom všechno to čtení zvládli pobrat! Tohle je 8 knih, na které se těšíme nejvíc…

ČERNÝ KORÁL

Černá korálNa to, že je hlavní hrdinou detektivky policista nebo novinář už jsme si zvykli. Ale co když vraždu vyšetřuje potápěčka? S touhle originální myšlenkou přišel Andrew Mayne, autor bestselleru Šelma a mimochodem sám výborný potápěč. V napínavém thrilleru Černý korál policejní potápěčka řeší případ čtyř těl na dně floridského jezera. Brzy zjišťuje, že ačkoliv jsou temné vody plné aligátorů a dalších predátorů, to největší nebezpečí číhá kdesi nad hladinou…

MOJE MÁMA JANA BREJCHOVÁ

MOJE MÁMA JANA BREJCHOVÁJanu Brejchovou zná každý jako ikonu československého filmu. Jak na ni ale vzpomíná její dcera? Tereza Brodská na základě rozhovorů se svou maminkou sestavila jedinečný portrét herečky, která zářila nejen v českých, ale taky v evropských filmech. Nahlédněte do života Jany Brejchové a jejích neméně slavných kolegů a přátel!

VRAŽEDNÁ MYSL

VRAŽEDNÁ MYSLKniha, ze které budete mít husí kůži i v horkém létě! Vražedná mysl je nová detektivka Angely Marsonsové, která se čte jedním dechem. Svérázná policejní inspektorka Kim Stoneová řeší podivnou sebevraždu, kolem které se objeví až podezřelé množství otazníků. A byla to vůbec sebevražda? Začtěte se do příběhu a pochopíte, proč knihy Angely Marsonsové čtenáři považují za nejlepší krimi sérii současnosti! Jakmile přečtete jednu, musíte mít všechny!

MATKY

MatkyOd autorky loňské senzace Polovina tebe přichází další nezapomenutelný příběh! Nadia a Luke jsou dva teenageři, které nešťastné okolnosti svedly dohromady. Jejich románek ale nezůstane bez následků a změní jejich životy navždy… Podle ohlasů jde o knihu pro čtenáře Jodi Picoultové, takže Matky si rozhodně nenecháme ujít!

NA MUŠCE

Na mušceŠedý muž je zpět! Akční thriller Marka Greaneyho nás loni totálně odrovnal – je to přesně ta kniha, která vám nedopřeje ani chvilku oddechu. A tak už netrpělivě vyhlížíme další dobrodružství tohoto sympatického zabijáka. Ovšem zatímco v první knize musel Šedý muž přežít sám, tentokrát musí chtě nechtě spojit síly s bývalým parťákem a momentálně svým úhlavním nepřítelem…

ŽIVOT S OTOU

Život s OtouOsvětimská knihovnice Dita Krausová, pražská rodačka a přeživší holokaustu, ve své nové knize vypráví příběh svého manžele, spisovatele a učitele Oty B. Krause. Autorka vzpomíná na jejich mládí, hrůzy války i nové začátky v Izraeli, kde žili a pracovali v kibucu. Opravdu silný příběh, který připomíná, že nenávist nikdy není cesta.

VLÁDA TERORU

Vláda teroruNikdo nezná vrchní patra politiky jako Hillary Clintonová. Nikdo neumí napsat napínavý thriller jako Louise Pennyová. A když tyhle dvě dámy spojí síly, můžete se vsadit, že z toho vznikne příběh, který nejde odložit! Ta kniha se jmenuje Vláda teroru a právě vyšla! V hlavní roli ministryně zahraničí, která dostane podezření, že jeden ze členů vlády skrývá hrozivé tajemství. Nebo snad nitky zrady vedou až k samotnému prezidentovi?

PRVNÍ OSOBA JEDNOTNÉHO ČÍSLA

PRVNÍ OSOBA JEDNOTNÉHO ČÍSLANová sbírka povídek od největšího žijícího japonského spisovatele, kterou spojuje, že je vyprávěná právě v první osobě. Čtenář tak při čtení neustále řeší, nakolik jde o pouhou fikci, a nakolik čte Murakamiho skutečné vzpomínky. Pokud patříte mezi početné Murakamiho příznivce, nebo pokud máte chuť přečíst si v létě něco skutečně kvalitního, tahle kniha vás rozhodně nezklame!