MicrosoftTeams image 7

Knižní pecky: 7 strhujících thrillerů, ze kterých mrazí

Neznáme návykovější čtení, než je povedený thriller. Proto jsme pro vás sestavili výběr těch, které vás donutí číst dál a dál i dávno po večerce – ověřeno nevyspalými čtenáři! Napínavé bestsellery teď navíc v akci Knižní pecky pořídíte se slevou až 60 %, doporučujeme tedy udělat si pěknou zásobu pro další bezesné noci…

C. J. Tudor – Jáma
Nejhorší den Joeova života nebyl ten, kdy se jeho sestra ztratila, ale ten, kdy se vrátila… Po fenomenálním Kříďákovi autorka C. J. Tudor přišla s dalším mrazivým thrillerem, který vás nenechá v klidu spát. V tom se postupně odkrývají dvě časové roviny – dětství hlavního hrdiny i současnost – a s nimi i děsivá tajemství. Čtenáři knihu přirovnávají k dílům Stephena Kinga. A to už v tomto žánru něco znamená!

Andrew Mayne – Šelma
Silně návykový debutový román mága a iluzionisty Andrewa Mayna vás okouzlí! Hlavním hrdinou je bioinformatik Theo Cray, který je právě vyloučen jako podezřelý v případu vraždy studentky. Zdá se totiž, že mladou dívku v montanských lesích rozsápal medvěd. Jenomže profesor Cray je díky svému povolání zvyklý vidět vzorce tam, kde ostatní nacházejí jen chaos. A tak si všimne něčeho, co ostatní přehlédli – něčeho zjevně provedeného lidskou rukou, která tak nekonala poprvé…

Gillian Flynn – Zmizelá
Knižní předloha dnes už kultovního filmu s Benem Affleckem v hlavní roli s vámi pořádně zamává! Psychologický thriller sleduje rozpad jednoho zdánlivě ideálního manželství. Amy Dunnová zmizí přesně v den pátého výročí svatby a její manžel Nick je po nálezu vypovídajících důkazů obviněn z vraždy. Nick tvrdí, že nic nespáchal, Amyin deník i její přátelé ale tvrdí opak. Než v pavučině lží najdete pravdu, sami se do ní pořádně zamotáte…

Daniel Cole – Loutkář
Pokračování světoznámého krimi thrilleru Hadrový panák není nic pro slabé povahy, přenese vás totiž do Londýna, kde se s krutými vraždami právě roztrhl pytel…  Oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo „NÁVNADA“. Stopy vedou k dvojici psychiatrů, k nimž zavraždění docházeli, ale ti jsou nalezeni rovněž mrtví – a na hrudi mají vyřezáno slovo „LOUTKA“. Kdo tady vlastně tahá za nitky?

Shari Lapena – Nevítaný host
Mistryně napětí Shari Lapena balancuje na hraně thrilleru a detektivky. Její Nevítaný host totiž tak trochu připomíná tradiční detektivní případy, odehrávající se v uzavřeném kruhu, kde je podezřelým úplně každý. Příběh nás zavede mezi hosty hotelu, kterou sněhová bouře odstřihne od elektřiny i vnějšího světa. První smrt je možná nešťastná náhoda, ta druhá už je ale nepochybně vražda… Houstnoucí atmosféra, sílící napětí i několik šokujících odhalení vás nenechají vydechnout!

Frederick Forsyth – Liška
Politický thriller Liška vás vtáhne do války mocností, odehrávající se v kyberprostoru. Do zdánlivě neproniknutelných počítačových databází Pentagonu a CIA se dostal hacker nazvaný „Liška“. Ten však nemá konkrétní cíl ani tajemství, jen geniální mozek. Agent dostane brilantní nápad: Jestliže Luke dokáže tohle udělat nám, co může udělat našim nepřátelům?

Romy Hausmann – Milé dítě
Příběh ženy, která je 14 let vězněna svým únoscem v chatě bez oken uprostřed lesa. Během let mu porodí dvě děti a společně tvoří velmi neobvyklou a úzce spjatou rodinu, jejíž každý den probíhá podle přesného plánu: jídlo, chození na záchod, všechno je přísně řízeno…V psychologickém thrilleru se prolíná vyprávění několika postav, z nichž žádná není tak úplně černobílá, a tak vám kniha bude vrtat hlavou ještě dlouho po přečtení. Kdo je tu vlastně oběť a kdo tyran?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *