Navrh bez nazvu 4

7 strhujících thrillerů a detektivek, které vám nedají spát

Málokterá kniha dokáže vtáhnout do děje tak, jak to umí napínavé krimi nebo mrazivý thriller. Ať už si lámete hlavu nad tím, kdo se dopustil zločinu, nebo trnete strachem, zda váš oblíbený hrdina vyvázne živý a zdravý, s dobrou knihou máte na pár večerů i cest o zábavu postaráno! Sestavili jsme pro vás výběr těch, které u našich čtenářů obstály na výbornou.

nevitany host

Shari Lapena – Nevítaný host
Mistryně napětí Shari Lapena tentokrát balancuje na hraně thrilleru a detektivky. Její Nevítaný host totiž tak trochu připomíná tradiční detektivní případy, odehrávající se v uzavřeném kruhu, kde je podezřelým úplně každý. Příběh nás zavede mezi hosty hotelu, který sněhová bouře odstřihne od elektřiny i vnějšího světa. První smrt je možná nešťastná náhoda, ta druhá už je ale nepochybně vražda… Houstnoucí atmosféra, sílící napětí i několik šokujících odhalení vás nenechají vydechnout!

andele smrti

Patricia Gibneyová – Andělé smrti
Ve čtenářském světě existuje málo větších radostí, než je objevení čtivé série o několika již vydaných dílech. Jednou z takových je i detektivní série případů inspektorky Lottie Parkerové. Ta se v 1. díle s názvem Andělé smrti ujme případu dvou vražd. Mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Vyšetřování vede až do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí inspektorčiny vlastní rodiny. A potom se ztratí dva dospívající chlapci…

ti druzi

C. J. Tudor – Ti druzí
Svými bestsellery Kříďák a Jáma si autorka C. J. Tudor nasadila laťku vysoko – tu však mrazivý psychothriller Ti druzí bez potíží překoná! Gabe se jednoho dne vrací autem domů z práce a uvízne v zácpě za starým autem. Jeho zadním oknem na něj vykoukne dívčí tvář. Zahlédne, jak říká: „Tati.“ Je to jeho pětiletá dcera Izzy a od toho okamžiku už ji nikdy nespatří… Sledujte, jak se několik různých dějových linek postupně proplete v dechberoucí, do detailu promyšlený příběh!

liska

Frederick Forsyth – Liška
Legenda špionážních detektivek Frederick Forsyth dokazuje, že jeho spisovatelské kvality zrají jako víno! Politický thriller Liška vás vtáhne do války mocností, odehrávající se v kyberprostoru. Do zdánlivě neproniknutelných počítačových databází Pentagonu a CIA se dostal hacker nazvaný „Liška“. Ten však nemá konkrétní cíl ani tajemství, jen geniální mozek. Agent dostane brilantní nápad: Jestliže Luke dokáže tohle udělat nám, co může udělat našim nepřátelům?

imitator

Daniel Cole – Imitátor
Autor Daniel Cole si srdce čtenářů získal už svou krimisérií Hadrový panák. Ani v jeho další knize Imitátor ale neschází pořádná dávka napětí! Policie pátrá po sériovém vrahovi se zvrácenou vášní pro nejznámější klasická sochařská díla: těla obětí stylizuje do jejich pozic. Případ ale zůstane odložen, pachatel se odmlčí. Sedm let poté se detektivové vrací k vyšetřování, brzy však zjistí, že i vrah se chystá svou „sbírku“ zkompletovat…

odpocitavac

Amy Suite Clark – Odpočítávač
Autorka Amy Suite Clarke je nadšenkyní do true crime podcastů. Svou vášeň promítla i do svého literárního debutu, strhujícího thrilleru Odpočítávač. Jeho hrdinka Elle se ve svém podcastu věnuje starým kriminálním případům. Teď otevřela fascinující případ Odpočítávače, jenž před 20 lety unesl a brutálně zabil vždy trojici dívek; každá z nich byla o rok mladší než ta předchozí. Až se jednou zastavil u čísla 11. Elle se pouští do pátrání po dávno nečinném vrahovi, najednou však zmizí jedenáctiletá dívka…

ver mi

J. P. Delaney – Věř mi
Autor J. P. Delaney si české čtenáře získal svými napínavými thrillery s propracovanými zápletkami, jakým je i temný psychothriller Věř mi. Ctižádostivá herečka Claire je volavkou právnické firmy specializující se na rozvody. Jejím úkolem je svést ženatého muže, vše zdokumentovat a důkazy posléze předat „podvedené“ manželce, aby je mohla použít u soudu. Potom je ale žena jednoho z jejích cílů nalezena mrtvá a Claire se stává hlavní podezřelou. Thriller Věř mi se vám bude jen těžko odkládat dřív, než rozmotáte zauzlené nitky intrik, tajemství a paranoi.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *