Navrh bez nazvu

7 lednových novinek, které se čtou (skoro) samy

Předsevzali jste si do nového roku, že budete trávit méně času u televize nebo telefonu, a naopak více číst? V tom případě vám tuto snahu chystané knižní novinky dost usnadní – začátek roku se totiž nese ve znamení příběhů tak čtivých, že je jen těžko dokážete odložit.

zivor jedna basen 1

Colleen Hooverová – Život jedna báseň
Dlouho nesehnatelná prvotina Colleen Hooverové, autorky senzace Námi to končí, vás stokrát rozesměje a minimálně pětkrát rozpláče. Strhující příběh mladé dvojice je plný lásky – i když ne vždycky takové, jakou byste čekali. Román, ve kterém svou významnou roli hrají i verše slam poetry, chytne za srdce náctileté i dospělé čtenáře.

Ernest Cline – Ready Player Two: Nová hra začíná
Stejně jako první díl Ready Player One, i pokračování strhujícího thrilleru ze světa virtuální reality a počítačových her vás přenese do světa, kde se pomalu stírá hranice mezi skutečností a simulací. A nechybí nic z toho, čím si první kniha získala čtenáře po celém světě – napětí, hluboké lidské příběhy, řada popkulturních odkazů i otázka, jaká nebezpečí s sebou může přinášet technologický pokrok.

ready player two

podezreni brianna labuskes

Brianna Labuskes – Podezření
Když je doktorka Gretchen White povolána k případu vraždy ženy, která byla podle všeho ubodána svou třináctiletou dcerou Violou, zdá se, že na případu není co řešit. Gretchen, která je sama sociopatka, navíc rychle pozná, že má co do činění s psychopatickým chováním. Co když je ale ve skutečnosti všechno jinak? Jaká tajemství rodina skrývá? Mrazivý, strhující krimipříběh o šokujícím případu rodinné vraždy skrývá překvapivé rozuzlení, které byste nepředvídali ani ve snu.

Jean-Luc Bannalec – Bretaňská idyla
Ponořte se do desátého případu komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Toho čeká oslava 10. výročí služby v přístavním městečku Concarneau. Než na ni však dojde, je u pobřeží vylovena z moře mrtvola majitele ovčího velkochovu, a tak se Dupin namísto oslav pouští do vyšetřování zamotaného případu. Jak se totiž ukazuje, majitele ovcí neměl nikdo příliš v lásce, zato však všichni mají neprůstřelná alibi…

bretanska idyla

posledni slova

Kerry Lonsdaleová – Poslední slova
Autorka romantického bestselleru Všechno, co dáme nově přichází s trilogií psychologických románů. A už z prvního dílu se tají dech! Mladší sestra Olivie Carsonové, šestnáctiletá Lily, je těhotná. Uteče z domova, Olivii však pravidelně jednou za rok posílá obrázek svého syna Joshe. A to po celých 13 let, kdy se zničehonic na prahu Oliviina domu sám Josh objeví. S sebou má vzkaz od Lily, které začíná slovy: „V případě, že se ztratím…“ Pusťte se rozmotávání spletitých osudů, lží a tajemství, která obestírají dysfunkční rodinu Carsonových.

Tanja Steinlechner – Tanečnice z Moulin Rouge
Edice životních příběhů Významné ženy se v lednu dočká už 8. dílu s názvem Tanečnice z Moulin Rouge. Louise Weberová, dcera pradleny, vyrůstá v chudobě, už odmala k ní však třímá láska k tanci. Když se tedy namane příležitost tančit na Moulin Rouge, cílevědomě se jí chopí. A zanedlouho svou nakažlivou chutí do života okouzlí nejen obecenstvo svých tanečních čísel, ale i čtenáře. Její životní příběh vám vezme dech, kniha ale poutavě přiblíží i pařížský životní styl na konci 19. století.

tanecnice

hlava plna

Bob Ashman – Hlava plná strachu
Třetí díl temné krimi série Případy Rosalind Krayové je jen pro silné povahy! Nechá vás totiž nahlédnout přímo do mysli vraha, válečného veterána Alexe, který jako by po návratu z Aghánistánu dále žil ve své soukromé válečné zóně. A nezastaví se, dokud jeho mise neskončí… Postupné odkrývání hrůz, které ve válce zažil a které ho proměnily v monstrum, ve vás možná probudí soucit, skutečně ale omlouvají chladnokrevné zabíjení? Po stopě sériového vraha se opět vydává komisařka Rosalind Krayová, kterou v novém dílu série poznáme ještě o něco blíže. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *