Navrh bez nazvu

6 únorových novinek, které vám zkrátí čekání na jaro

Dochází vám s končící zimou nápady na to, jak trávit pošmourné dny i dlouhé večery? Nejkratší měsíc v roce s sebou přinese pěknou úrodu dlouho očekávaných knižních novinek – od reality tak můžete uniknout třeba na egyptské vykopávky, k napínavým detektivním případům i k milostnému (a tak trochu vědeckému) románku.

hypoteza lasky

Ali Hazelwood – Hypotéza lásky

Může být láska jenom vědecký experiment? Doktorandka Olive Smithová nevěří v romantické vztahy. Aby ale unikla drobnohledu své kamarádky, najde si falešného přítele – mladého a charismatického vyučujícího Adama. Randit budou jen tak navenek. Nebo ne…? Vtipná a hravá fake dating romance z vědeckého prostředí vás nenechá spát, dokud nedočtete poslední stránku – proto se stala hitem TikToku i čtenářských Instagramů po celém světě. České vydání navíc obsahuje i bonusovou kapitolu z pohledu Adama!

lepsi clovek

Louise Pennyová – Lepší člověk

„Ještě lepší detektiv než Poirot!“, hlásá Washington Post.

Přirovnání k uhlazenému elegánovi z děl Agathy Christie se neubráníte ani u nejnovější, už 15. knihy z detektivní série Případy vrchního inspektora Gamache. S Armandem Gamachem se opět vracíme za starými dobrými známými ve vesničce Three Pines. Tentokrát se na něj obrací zoufalý otec s prosbou o pomoc při hledání své těhotné dcery. Jak voda stoupá a začíná hrozit nebezpečí, bezmocný Gamache ví, že by pátrání měl přerušit. Nedokáže ale přestat uvažovat, jak by se rozhodl, kdyby šlo o jeho dítě. A potom mladou ženu najdou mrtvou…

vrazda v mallowan hall

Colleen Cambridge – Vražda v Mallowan Hall​

I další chystaná novinka potěší především milovníky šarmantního Hercula Poirota i excentrické slečny Marplové – zavede je totiž rovnou k jejich autorce! Hlavní postavou nového detektivního románu je totiž Phyllida Brightová, hospodyně, která s přísnou elegancí vede domácnost Agathy Christie. Detektivky miluje a na téma vražd vede rozhovory ráda a často. Ale ani to ji nepřipraví na den, kdy v knihovně najde mrtvé tělo…

kniha dvou cest

Jodi Picoult – Kniha dvou cest

Dawn Edelsteinová sedí v letadle a má se připravit na nouzové přistání. Hlavou jí proběhne spousta myšlenek, žádná se ale kupodivu netýká jejího manžela, ale muže, jehož naposledy viděla před 15 lety – archeologa, který (stejně jako kdysi Dawn) odkrývá starověká pohřebiště v Egyptě. Dawn přežije, ale stejně tak i všechny pochybnosti o tom, zda si zvolila správnou životní cestu. Kniha dvou cest je příběhem plným druhých šancí a nových začátků. Taky je ale tak nabitá poutavými fakty o Egyptě, archeologii, ale i kvantové fyzice, že se budete sami chtít vědět dozvědět ještě více.

dcery nadeje

Maria Nikolai – Dcery naděje

Nová rodinná sága od autorky čtenáři milované série Čokoládovna je od první až do poslední stránky hotovou horskou dráhou emocí – zatímco si totiž užíváte romantickou atmosféru rodinného sídla u překrásného Bodamského jezera, z osudu sympatické Heleny se napětím tají dech. Ta chce probudit k životu válkou strádající hostinec Lindenhof a proměnit ho ve vyhlášený grandhotel, do cesty se jí ale staví jedna překážka za druhou. Vítejte v Grandhotelu Lidnenhof – zůstaňte tu, jak dlouho jen chcete!

usvit temna

C. S. Pacat – Úsvit temna

Autorka C. S. Pacat svou předchozí sérií Captive Prince nasadila laťku opravdu vysoko – a tak není divu, že očekávání doprovázející první díl nové trilogie Úsvit temna byla ohromná! Jak se ale zdá z recenzí zahraničních čtenářů, nová young adult fantasy vás nenechá vydechnout. Její hrdina, šestnáctiletý Will, je na útěku. Pronásledují ho vrahové jeho matky. Když se ale dozví, že jeho osudem je bojovat po boku Správců, začne pronikat do tajuplného umění magie, aby mohl sehrát svou roli v nadcházející bitvě proti Temnému pánu. V příběhu pro mladé čtenáře nechybí napětí, ale ani romantika a LGBT postavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *