Navrh bez nazvu 2

Láska (jako) z románu: 6 literárních dvojic, kterým propadnete

Svátek zamilovaných je na spadnutí a s ním i ideální čas rozněžnit se nad romantickou knihou. Dopřejte si příjemné valentýnské rozpoložení a ponořte se do příběhu jedné z našich oblíbených literárních dvojic. Jejich láska obměkčí i ty nejcyničtější povahy, pro které je jinak 14. únor jen dalším obyčejným úterým.

Hypotéza lásky

Adam a Olive
Ali Hazelwood – Hypotéza lásky

Doktorandka Olive nevěří v romantické vztahy. Aby ale unikla poznámkám, uzavře s Adamem dohodu o tom, že spolu budou navenek randit. Ta však získá první trhliny ve chvíli, kdy zdánlivě přísný a nedostupný Adam překvapí Olive svou podporou… a vypracovaným hrudníkem! Pro své vtipné špičkování, proložené radostmi i strastmi vědecké kariéry, si tato dvojice získala srdce čtenářů young adult po celém světě.

zivor jedna basen 1

Will a Layken
Colleen Hooverová – Život jedna báseň

Jako by nestačilo, že osmnáctileté Layken nečekaně zemřel otec – teď se ještě musí stěhovat přes celou zemi. Ještě štěstí, že je tu pohledný a sečtělý soused Will. Layken si s ním hned padne do noty, aspoň do chvíle, než jejich vztah narazí na nečekanou překážku. Mladý pár, která své city nejraději vyznává skrz verše slam poetry a písně kapely Avett Brothers, však spojuje mnohem víc než jen hudební vkus.

large 2

Noah a Allie
Nicholas Sparks – Zápisník jedné lásky

Milostný román, který nenechá jedno oko suché – to je příběh Allie a Noaha. Ti spolu prožijí tu pravou mladistvou letní lásku, kterou však zámožní a vlivní rodiče dívky utnou v zárodku. Po 14 letech se Allie vydává sdělit Noahovi novinu o tom, že se bude vdávat. Láska si však naštěstí vždycky najde cestu… Jak dlouhé trvání bude mít jejich druhá šance? A kolik nových začátků je ještě čeká?

large

Alex a Henry
Casey McQuiston – Červená, bílá a královsky modrá

Charismatický mladík Alex je syn americké prezidentky a čeká ho nemilá státní povinnost: účast na královské svatbě a setkání s britským princem Henrym, se kterým si příliš nerozumí. Pro zachování dobrých americko-britských vztahů však ti dva musí uzavřít zdánlivé příměří. To postupně přerůstá v něco mnohem hlubšího… Ústřednímu páru této LGBT romance budete napjatě držet palce při vzájemném oťukávání i v boji s předsudky.

large 1

Weston a Sofie
Vi Keeland – Rivalové

Hádky ještě nikdy nebyly tak sexy! Dvě znesvářené rodiny se navzájem nemůžou vystát už desítky let. A to se samozřejmě týká i Westona a Sofie. Všechna jejich setkání probíhají stejně – neustále se popichují a hádají. Proč tedy ale vždycky nakonec skončí v posteli? Mezi atraktivními a inteligentními hlavními hrdiny erotického románu Rivalové to jiskří tak, že se vám budou zapalovat stránky. O humor ani peprné scény nebude nouze!

large 3

Simon a Daphne
Julia Quinn – Bridgertonovi: Vévoda a já

Simon, vévoda z Hastingsu, vymyslel geniální plán, jak se zbavit vdavekchtivých dívek – uzavře dohodu s Daphne, mladší sestrou svého přítele, že se jí bude naoko dvořit. A jak to s vévodou, odhodlaným zůstat svobodný navěky, asi dopadne, už možná tušíte… Hrdiny 1. dílu šestidílné série historických románů Bridgertonovi si zamilujete pro jejich břitké dialogy a osvěžující slovní přestřelky, které vám vykouzlí úsměv na tváři.

large 4

Bonusový tip – čtení o lásce v mnoha podobách
Všechny barvy duhy

Kolektiv mladých autorů ve sbírce 11 povídek s LGBTQ+ tématikou představuje téma nalezení vlastní identity, odvahy být sám sebou i lásky v mnoha možných podobách. Sbírka plná různorodých osudů vás překvapí, chytne za srdce a možná vám i rozšíří obzory. Úžasné ilustrace od Myokard a působivá růžová ořízka už jsou jen třešinkou na dortu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *