Svět knihy blog

Knižní slavnost se po roce vrací do Prahy

V loňském roce jsme si veletrh a knižní festival Svět knihy užít nemohli, o to více se na něj těšíme letos. Sice v poněkud nezvyklém zářijovém termínu, ale opět se sejdeme s vámi, našimi báječnými čtenáři mezi knihami. Přijďte na Svět knihy od čtvrtka 23. až do neděle 26. září!

Letošní zářijový Svět knihy Praha 2021 se zaměří na literární rozmanitost Francie, nahlédne do Polska a propůjčí hlas Bělorusku. 26. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu přiblíží tvůrčí rozmanitost francouzské literatury: od beletrie, přes literaturu pro děti či komiks, až po divadlo. Osobně o svém díle promluví Laurent Binet či Muriel Barbery. Speciální pozornost bude věnována zásadní osobnosti české i francouzské literatury Milanu Kunderovi. Programová témata ale zavedou čtenáře také na další místa či literární zákoutí. Opominuty nemohou být ani otázky vlivu pandemie na knižní trh, jak a zda se proměnil. Svět knihy Praha 2021, provázený mottem Můj domov je v jazyce, otevírá návštěvníkům své brány již od 23. do 26. září na Výstavišti v Holešovicích.

Svět knihy blog3

Ilustrační fotografie našeho stánku (Svět knihy 2019)

Mezi vystavovateli se můžete těšit na své oblíbené nakladatele, divadla a další kulturní či literární instituce. Samozřejmě ani letos nebude chybět náš stánek knihkupectví Luxor a Euromedia Group. Najdete nás v prostřední hale a můžete si u nás koupit hromady skvělého čtení a dalších drobností za výhodné ceny ?

Chystáme pro vás rovněž bohatý program, nejen v našem besedním sále. Namátkou z něj vybíráme některé zajímavé hosty, abyste věděli, nač se již nyní těšit, a které knížky si s sebou na Svět knihy zabalit. Popovídáme si celou řadou autorů, promluví například Alena Zárybnická, Marek Eben, Michal Viewegh či hudebník Rudy Linka. Stresu a lidské psýše se podívají na zoubek Pavel Kolář či Radkin Honzák. Představí se laureáti Literární ceny Knižního klubu, humorem jistě sál naplní Hana Hřebejková, Marcela Mlynářová, Zuzana Hubeňáková, Dominik Landsman či Petr Vydra. Také se vrhneme do dalekého vesmíru a potěšíme všechny fanoušky Star Treku, jenž letos slaví již 55 let od své první epizody. Albert Balatka promluví o směřování klasické edice knih právě z tohoto světa a čím zaujmou nováčky i zkušené členy Flotily. Oficiálně představíme objemnou a krásnou publikaci Karla Gotta Má cesta za štěstím, a to rozhodně není všechno. Kompletní program najdete na stránkách Světa knihy.

Svět knihy blog2

Autoři na Světě knihy 2021

Takže, připravte si dobré boty na pobíhání mezi stánky a besedními sály, velké tašky na knižní úlovky a knihy na podpisy oblíbených autorů! Veletrh Svět knihy opět letos bude a bude skvělý!

váš Luxor