Deskovky blog UVODNÍ

Faraónova hrobka a Zázračné Česko přímo v obýváku! Proti nudě hravě!

Jste doma s dětmi nebo s partnerem a všechny společenské hry, co máte ve skříni, už vás dávno omrzely? V Luxoru najdete celou hromadu krásných nových her. A pozor! Deskové hry, to už dávno není jen Člověče, nezlob se! Mrkněte na náš výběr her pro děti i celou rodinu, zažeňte s námi nudu a rozehrajte to doma ve velkém stylu!

780 x 519 3

Trendem poslední doby jsou nejrůznější únikové hry. Navazují na úspěch tzv. escape roomů, kterých můžete třeba jen v Praze najít celou řadu. Výhoda deskové či karetní verze je vedle její ceny i to, že si ji zahrajete doma v obýváku! Jeden tip za všechny: EXIT, úniková hra, která získala prestižní ocenění Spiel des Jahres 2017. Princip je jednoduchý. Váš tým skočí rovnou do příběhu a musí v časovém limitu řešit nejrůznější rébusy a hádanky, odhalovat stopy, komunikovat a hlavně spolupracovat. Vybrat si můžete z mnoha lákavých variant příběhů – Polární stanice, Tajná laboratoř, Zapomenutý ostrov, Faraónova hrobka nebo třeba Zapovězený hrad.

Co takhle si zahrát hru s rodinou nebo přáteli, a ještě se při tom něco dozvědět? Nebo si otestovat svoje znalosti a trochu si zasoutěžit? Tohle všechno v jednom nabízí kvízové poznávací hry. Vedle notoricky známého Česka, můžete sáhnout po Českém filmu, Znáte Evropu nebo deskovce Svět. Spoustu zajímavostí o přírodě, zvířatech i rostlinách si oprášíte díky rodinné hře Zázraky přírody inspirované stejnojmenným pořadem České televize. Výhodou této hry navíc je, že s ní spláchnete nejednu hodiny domácí přírodovědy 🙂

Víte, že…?

  • Češi patří ke špičce výrobců deskových her.
  • Hry a hračky patří mezi naše nejvýznamnější vývozní artikly do zahraničí.
  • Za rok se prodá třeba i přes 60 tisíc kusů Člověče, nezlob se.
  • Deskové hry si u nás alespoň jednou týdně zahraje zhruba desetina lidí.

Přestože množství nových deskových her je ohromující, popularita retro her neklesá! Časem prověřené hry získávají modernější vzhled, ale pravidla se nemění. Třeba Město, moře má v moderní podobě kulaté hrací karty a praktickou plechovou krabičku, kterou můžete brát kamkoli s sebou. Dalšími stálicemi v kategorii retro her zůstávají Dostihy a sázky, Monopoly nebo Kloboučku, hop. Ikonická je pak celosvětově Rubikova kostka nebo u nás Ježek v kleci.

780 x 519 2

Ať už sáhnete po klasické deskovce, moderní únikovce, Harry Potter kvízu, oblíbeném Dixitu nebo nějaké párty hře, deskové hry jsou způsob, jak trávit čas s vašimi blízkými aktivně a společně něco vytvářet. Takže vás vřele vybízíme – jděte do toho a hrajte si!

Sdílet