To je tvá smrt Peter James

Peter James – To je tvá smrt

Jednoho upršeného prosincového večera, které jsou v tomto období pro anglický Brighton tak typické, spěchá Logan Sommervillová domů.

Knihu To je tvá smrt u nás koupíte ZDE.

Je naštvaná na nepořádnost a nespolehlivost svého partnera, nově tedy svého ex. Ale za pár chvil mu stejně zavolá, protože ji při parkování jejího bílého Fiatu 500 v podzemní garáži sleduje nějaký muž. Výkřik, ticho, střih.

Teď sledujeme myšlenkové pochody vraha, který si ji vyhlédl jako svůj další „projekt“. Partu dělníků, kteří v téže chvíli našli při rekonstrukci chodníku v městském parku kostru ženy. Tápání jejího bývalého přítele Jamieho, který volá na tísňovou linku, protože je přesvědčený o tom, že se Logan něco strašného stalo. A který nedokáže vyšetřovacímu týmu přiznat, že se s ním právě rozešla.

Jestli jste ten typ čtenáře, kterému v dětství k antibiotikům ordinovali nákup nějaké zajímavé knihy, aby mu stonání lépe uběhlo, sáhněte po této „smrti“. Dějové linky Logan, jejího únosce a jejího exmilence, který ji miluje daleko víc než ona jeho, se proplétají se životem vyšetřovatele Loganina zmizení, jeho budováním domova s novou přítelkyní i tichými vzpomínkami na bývalou ženu, která před několika lety záhadně zmizela.

Do toho všeho se postupně zamotává nejděsivější životní případ jednoho soudního psychiatra. Navštíví jej totiž pacient s tvrzením, že jedině on může zachránit život jeho neteře – Logan Sommervillové. Výměnou za tuhle službu ale požaduje, aby mu pomohl unést vinu za to, že občas ze zábavy zabije některého ze svých pacientů. Každá z postav má při pátrání po Logan i objasnění třicet let staré vraždy své místo i soukromý životní příběh a společně vytvářejí klasické čtení na jeden nádech. Protože čas k nalezení vraha se krátí a v kobce pod zemí zatím křičí nějaká žena. A má zase krásné dlouhé hnědé vlasy…

O autorovi:

Peter James

Jeden z nejprodávanějších autorů detektivek v Británii je rodákem z Brightonu, kde se odehrává i jeho poslední kniha. Autorova matka Cornelia založila firmu na výrobu rukavic, které nosí královna Alžběta II., Peter James prorazil jako spisovatel a úspěšný televizní producent. Na kontě má přes patnáct milionů prodaných výtisků svých knih, mezi oblíbené tituly patří například Hodinky smrti nebo Smrt ve vyšší společnosti.

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v červnu 2022.