Nevlastní sestra blog

Může DNA lhát?

Co byste dělali, kdyby se před vašimi dveřmi po smrti vašeho otce objevila žena tvrdící, že je vaše nevlastní sestra?

Sandie Jonesová je známá svým bestsellerem Matčina hra, který u nás vyšel v roce 2019 u nakladatelství Cosmopolis. Po dvou letech přichází novinka s názvem Nevlastní sestra, která slibuje nečekané a zvrácené čtení o jedné „obyčejné“ rodině.

Kate a Lauren jsou sestry, které tu pro sebe navzájem vždy byly, které se podporovaly a pomáhaly si. Ani jedna z nich si teď nežije úplně ideálně, jedné z nich se nedaří otěhotnět a druhá, byť děti má, tak si se svým manželem už není tak blízká jako dříve. K čemu se obě upínají, jsou společné nedělní obědy s jejich matkou, které dodržují ještě pravidelněji než kdy dříve, a to od té doby, co zemřel jejich otec. Při jednom nedělním obědu je vyruší zvonek u vchodových dveří. Na prahu stojí žena, která se představí jako Jess a také jako jejich nevlastní sestra, držící své DNA testy. Může tato cizí žena být opravdu jejich nevlastní sestrou? Mohl by jejich otec, kterého obě sestry tolik milovaly, podvádět matku a lhát jim celý život? Kde je pravda a co o sobě rodina navzájem nevěděla?

Matčina hra před dvěma lety nastavila opravdu vysokou laťku. Extrémně mě bavila, nic jsem neodhadla a nemohla se od čtení odtrhnout. Nevlastní sestra ale nezůstala pozadu, splňuje vše, co jsem očekávala – neskutečně čtivý styl psaní, šokující zvraty, neustále objevující se tajemství a nečekaný konec.

Co rozhodně musím vyzdvihnout jsou postavy Kate a Lauren. Líbilo se mi, že byť na začátku knihy byly sestry nerozdělitelné, tak díky Jess se jejich názory začínají rozcházet. A čtenář tak zjišťuje, jak moc se od sebe na první pohled dokonalé sestry mohou lišit, když je každá z nich přesvědčená o své pravdě.

Samozřejmě se nabízí srovnání obou knih autorky mezi sebou. Za mě asi stále vede Matčina hra, ale to neznamená, že Nevlastní sestra nebyla parádním čtením, protože byla! Absolutní musthave pro všechny fanoušky autorky či milovníky promyšlených psychothrillerů.

Karolína Skácelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *