63477

Šarmantní inspektor Gamache a jeho případy

Spisovatelka Louise Pennyová ve svých detektivkách kombinuje to, co čtenáři milují nejvíc: nádhernou kanadskou přírodu, lahodná jídla a sem tam nějaký zločin!

Právě vychází Království slepých, už čtrnáctý případ její bestsellerové série s inspektorem Gamachem v hlavní roli. A i tentokrát je to oddechová, poklidná detektivka v osvědčeném stylu Agathy Christie. Čtenáři si šarmantního inspektora oblíbili natolik, že když se před pár lety v prestižním deníku Washington Post konala anketa o nejoblíbenějšího detektiva, Gamache porazil Sherlocka Holmese a dokonce i Hercula Poirota!

Většina detektivek Louise Pennyové se odehrává v malebné vesničce Three Pines, skryté kdesi v kanadských lesích. Pod zdánlivě idylickou fasádou se ale skrývají staré křivdy, děsivá tajemství a nejeden z místních obyvatel už skončil zavražděný nebo naopak odsouzený za vraždu.

Pokud sérii s inspektorem Gamachem ještě neznáte, nejlepší je začít knihou Zátiší a pak pokračovat Vražedným chladem a tak dále. Tak si nejlépe vychutnáte mezilidské vztahy ve vesniče Three Pines. Nicméně pokud jenom hledáte dobrou detektivku, můžete bez obav sáhnout po novince Království slepých. Každá kniha Louise Pennyové je totiž samostatný případ.

Království slepých koupíte zde.