vanoce blog

Co bychom chtěli najít pod stromečkem

Každý knihomol potvrdí, že knížka je nejlepší tvrdý dárek ze všech. A bude mít samozřejmě pravdu ? Abyste se vyznali v nepřeberném množství vycházejících novinek, máme pro vás několik tipů, co bychom si přáli najít pod stromečkem my sami z Luxoru.

Thrillery pro napětí chtivé
Pod stromečkem samozřejmě nesmí chybět prvotřídní thriller pro ty, kteří rádi pátrají, a tak trochu se bojí. Dárkové vydání trilogie Hadrový panák vezme dech i těm, kdo už knihy četli! Samozřejmě ale větší radost budou mít ti, které trilogie Daniela Colea dosud míjela. A není nic lepšího než rovnou u otevření první knihy vědět, že mám ještě dvě čekající.

vanoce blog6

Letos rovněž slavíme hned dvě kulatá výročí spojená s Agathou Christie! Je to 130 let od narození této geniální spisovatelky a přesně 100 let od chvíle, kdy vyšel první příběh Hercula Poirota: Záhada na zámku Styles. Nyní před Vánocemi vyšlo elegantní vydání, ve stylovém boxu, právě onoho prvního, a k tomu posledního Poirotova případu Opona.

vanoce blog7

Něco pro dospívající hltače knih
Říká se, že teenageři moc nečtou, ale série After dlouhodobě dokazuje opak! Všichni mladí čtenáři, kteří se do příběhu ponořili, jej nemohli odložit! Svědčí o tom nadšené ohlasy i úspěch filmů. Romantická série Anny Todd nyní konečně vychází kompletně, a navíc v pěkné krabici, která se bude pohodlně balit.

vanoce blog5

K mladším čtenářům míří také dvanáct vánočně laděných povídek od 12 mladých českých autorů. Ve sbírce Nejkrásnější dárek najdete povídky od Theo Addaira, Anny Musilové, Magdaleny Mintové, Kateřiny Šardický nebo Alžběty Bílkové. A navíc nádherné ilustrace české výtvarnice Myokard. Kniha dokazuje, že Vánoce mohou být šťastné a veselé, romantické, ale také temné a melancholické. Knížku doporučuje i Radek Blažek, náš kolega a autor jedné z povídek.

vanoce blog2

Česká poezie v krásném kabátě Míly Fürstové
Sbírka balad Karla Jaromíra Erbena je nesmrtelná a zřejmě všichni jsme ji četli všichni v rámci povinné četby. Nedávno ale vyšlo luxusní vydání Kytice s překrásnými melancholickými ilustracemi slavné výtvarnice Míly Fürstové, která navrhovala například i obálku alba kapely Coldplay. Nad tímto vydáním zaplesá srdce milovníkům poezie i umění.

vanoce blog8

Malířka a ilustrátorka Míla Fürstová s knihou

Romantikům i historikům
Máme samozřejmě knižní tip i pro všechny romantické duše. Novinka Jojo Moyesové Jako hvězdy v temné noci sice vyjde až 18. prosince, ale i tak se může stát jedním z vašich dárků ? Autorčiny knihy jsou vždycky zárukou nádherného zamilovaného příběhu, který zahřeje u srdce a na duši.

vanoce blog3

Kdo miluje historické romány, toho pod stromečkem stoprocentně potěší Kejklíř. Románové zpracování životního příběhu Johanna Georga Fausta, historické postavy opředené tolika pověstmi, že spousta lidí ani netuší, že skutečně žil. Knihu napsal Oliver Pötzsch, autor známé ságy Katova dcera.

Nejmenším udělá radost příběh i hračka
Vloni se pod spoustou stromků objevila dětská knížka Stela a 16 huskyů. Autorka letos napsala další dobrodružství malé Stely, tentokrát v příběhu Stela v zemi tučňáků přenese malé čtenáře na Antarktidu! Kniha je krásně ilustrovaná, a jestli vaše drobotina ještě neumí úplně dobře číst, můžete jim o Vánocích předčítat.

Nemusíte samozřejmě zůstat pouze u knih, ty nejmenší můžete potěšit také stylovou hračkou. Zdá se, že hitem letošních Vánoc budou Rainbocorns, jelikož po nich kdejaké dítě touží ? Jedná se o kolekci roztomilých plyšových jednorožců s flitrovým srdíčkem a spoustou překvapení. Odhalte tajemství skrývající se v obrovském vajíčku.

vanoce blog10

Hravým duším i plánovačům
Máte doma nečtenáře? Nevadí, v Luxoru máte spoustu krásných dárků i pro ty, kterým knihy úplně neuhranuly. Například milovníky fotbalu uctíte skvělou společenskou hrou Fanzóna, která prověří jejich znalosti a osvěží zážitky ze sledování fotbalových utkání. Fotbalový kvíz Fanzóna doporučuje i sportovní komentátor Petr Svěcený ?

vanoce blog9

A protože jsme se rozhodli, že v příštím roce rozhodně budeme plánovat, potřebujeme pod stromkem také nějaký ten pořádný diář. Doporučujeme například diář z dílny oblíbeného dua Ester a Josefína, které se rozhodly po sdílení cizích konverzací v Terapii sdílením zasdílet v diáři konverzace svoje.

vanoce blog4

Ať už si vyberete jakékoliv knihy (nebo hry a hračky), jsme si jisti, že svým blízkým uděláte radost a společně si užijete krásné (nejen) knižní Vánoce!

Luxor, nejen knihkupectví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *