Ernest Cline - Ready Player Two

Konec sedmiletého čekání: Ernest Cline – Ready Player Two je tady!

Americký autor Ernest Cline vydal první díl této sci-fi série (Ready Player One) v originále v roce 2011. U nás kniha vyšla o pět let později, tedy v roce 2016. A za dalších sedm let se fanoušci konečně dočkali pokračování, tedy Ready Player Two: Nová hra začíná! První díl byl velmi úspěšný, a dokonce vznikla i jeho filmová verze. Byla ta dlouhá pauza prospěšná? To vám prozradí recenze čtenářky Kláry.

Podle mého názoru není hráčů her, kteří by nečetli (nebo aspoň neslyšeli) o této knížce. Jak jsem zjistila ve svém okolí, většina ji buď četla, nebo o tom aspoň uvažuje. Měla jsem tedy celkem velká očekávání ohledně druhého dílu, s jehož vydáním už rozhodně bylo na čase!

Děj Ready Player Two začíná asi deset dní po konci první části, tedy poté, kdy Parzival vyhrál Hon na Hallidayovo velikonoční vejce a získá tak plnou kontrolu nad OASIS, kterou však rozdělí mezi kamarády. Začátek je trochu pomalejší, jelikož si naše Horní pětka teprve zvyká na své nové role a pozice v OASIS. Po nějaké době mě ale zápletka chytila a už mě prakticky až do konce nepustila. Příběh se rozjel, byl plný dobrodružství, napětí a akce, a musím říct, že mě opravdu bavil. Ani o překvapení nebyla nouze.

Líbí se mi změna jednotlivých postav a jak se v nových rolích vedení GSS adaptovali. Samozřejmě se do konce knížky stane tolik nečekaných událostí, že se postavy trochu změní a musím říct, že určitě k lepšímu. Rozhodně vám kniha nedovolí nečíst a pustit ji z rukou.

I přes pomalejší začátek jsem z ní fakt nadšená a velmi zvědavá, jestli Cline plánuje nějaké další knížky. Pro všechny, kdo jste četli jedničku… Určitě po ní sáhněte. Přečetla jsem ji v rekordním čase. Takže velký palec nahoru a schválně, jak se bude líbit vám.

Autorkou recenze je Klára Parmová. Redakčně upraveno.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *