MicrosoftTeams image 19 1

Strhující thriller, který vás dostane: recenze knihy Pomocnice

Čerstvá knižní novinka Pomocnice vyšla teprve před pár týdny, už teď ale sklízí samá skvělá hodnocení! Jestli hledáte knížku, od které se nebudete moci odtrhnout dlouho do noci, je tento temný a zvrácený psychothriller ta správná volba. Jak obstál u čtenářky Markéty? To si přečtěte v její recenzi.

9788024288727

Najmout si pomocnici v domácnosti znamená otevřít dveře do svého soukromí. Dovolit jí zjistit, jaká špína se v našem domě nachází, a doufat, že ona je ta pravá, která nastolí opět pořádek.

Millie nutně potřebuje zaměstnání. Po tom, co ji vyhodili z práce a pronajatého bytu, přespává pouze ve svém autě. Finanční zásoba se ztenčuje a navíc je v podmínce. S tím škraloupem, co má, ji nikdo nechce zaměstnat. Proto se ani neopovažuje doufat, že by práci pomocnice v tom překrásném domě a s tak neuvěřitelným platem mohla získat. Paní domu Nina potřebuje pomoct s vařením a úklidem. Čas od času také vyzvednout dceru ze školy. Nic složitého. Navíc dostane svůj pokoj a nebude muset opět spát na zadních sedačkách auta. Zní to moc krásně na to, aby někdo jako Millie takovou práci dostal.

Někdy se ale i sny plní a Millie je v šoku, když Nina zavolá, že práce je její. Pokojík, kde má žít, je stísněný a matrace už má nejlepší léta za sebou. Ale sakra, co víc by chtěla. Vše je lepší než spánek v autě a nebo ještě hůř, kdyby se musela vrátit zpět do výkonu trestu. Tohle zvládne. Musí něco našetřit a pak může klidně odejít o dům dál.

IMG 20230914 104712 edit 79075896867621

Dcera majitelů je sice rozmazlený spratek, který Millie leze krkem, ale zatne zuby a dělá dál svou práci na sto procent. A když jsme u toho, i Nina začíná být čím dál tím víc nesnesitelná. Má stále víc nesmyslných požadavků. Nepamatuje si datumy, požaduje po Millie zbytečné nákupy, obviňuje ji ze lží i krádeže.

Kdyby Millie nepotřebovala tak nutně peníze, už je dávno pryč. I když ještě je tu jedna věc, co Millie drží v domě. Přesněji řečeno jedna osoba. A to je Ninin manžel Andy. Překrásný chlap. Je mladší než jeho žena, je nechutně bohatý, má úžasnou postavu a navíc je tak milý a hodný. Je těžké se nezamilovat. Obzvlášť když se zdá, že city nejsou jednostranné.

Proč je tak pohledný muž stále se ženou, která o sebe nedbá a je evidentně naprostý cvok?  Je za tím něco víc? Je mu snad Niny líto, že ji nechce opustit? Drží ho při ní jejich dcera? Nebo ji vážně miluje? A jak by se všechno změnilo, kdyby se z Millie stala paní domu? A je toho vůbec nějak možné dosáhnout? Jaká tajemství budou prolomena a kdo při tom bude nejvíc trpět?

Naprosto špičkově napsaný psychologický thriller. Za mě rozhodně jedna z nejlepších knih tohoto roku, ve které není nouze o překvapení. Čte se lehce a svižně a ač to zní jako klišé, tak tahle kniha vážně nejde odložit. Pořád přemýšlíte, kdo z perfektně vykreslených postav je ten největší blázen. A garantuji vám, že na konci stejně zůstanete totálně v šoku. A ač se jedná o thriller, je místy podán i s příjemnou dávkou humoru. Tento neuvěřitelný mix vytvořil bravurní příběh, který si prostě musíte přečíst.

Autorkou recenze je Markéta Pospíšilová.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *