Jeho poslední slova

Ochraň ji, napsal mi… ale před čím?

Její manžel zmizí. Firmu, ve které pracoval, vyšetřuje policie. Na krku jí zůstane jeho pubertální dcera. Co byste dělali vy? Ona ho chce najít.

Knihu Jeho poslední slova u nás koupíte zde.

Hannah je šťastně vdaná. Svého manžela Owena hluboce miluje, považuje ho za skvělého člověka a oddaného otce pro svou dceru z prvního manželství. A právě ona je jediným mráčkem ve společné domácnosti. Ne ovšem proto, že by ji naše hlavní hrdinka neměla ráda. Je to přesně naopak. To Bailey nesnáší svou novou macechu. A tak se Hannah všemožně snaží tento zádrhel zvrátit – na začátku příběhu zrovna vaří špagety, které si pochvalovala v restauraci, zatímco netuší, že její život nabere brzy mnohem dramatičtější tempo. A to ve chvíli, kdy se ozve zaklepání na dveře.

Zanechal své ženě pouze krátký vzkaz – ochraň ji a slehla se po něm zem. Pochopí, že tím myslel svou dceru, ale jinak nechápe naprosto nic. Jeho šéf se v tu samou chvíli ocitne ve vazbě za podvod a zpronevěru. Věděl o tom? Podílel se na tom? Proto utekl? Zatímco jí hlavou krouží spousta otázek, celá kauza je medializovaná, takže se osamocené Owenovy ženy ocitají pod společenským tlakem a nevraživými pohledy spoluobčanů. Proč je v tom nechal? A kam se poděl?

Zatímco se Hannah snaží na tyto otázky najít odpověď, dveře si u ní podávají FBI a americký šerif. Může někomu z nich věřit? Může věřit vůbec někomu z lidí kolem sebe? Tlak roste a rozčarování je čím dál větší. Co když zjistíte, že váš manžel možná nikdy nebyl takový, za jakého jste ho měli? Za jak dlouho byste vy zpochybnili charakter a city vaší životní lásky?

Spolu se svou vyvdanou dcerou se vydává na pouť za pravdou, aniž by tušila, že jednou bude svého rozhodnutí možná litovat. Protože cesta, po které se pustila, je pouze jednosměrná. A už nikdy se nevrátí zpět k životu, jaký vedla předtím. Ba co víc, když si nedá pozor, mohla by být také smrtelně nebezpečná. A pak by „ochránit Bailey“ mohl být přesný opak toho, co se stane…

Čtivý tempově klidnější thriller (chcete-li napínavější román) o vztahu nevlastní matky a nevlastní dcery, o manželské oddanosti, důvěře a lžích. O pátrání v minulosti, ve které není radno se hrabat. A s koncem, který nečekáte.

Budou slova na kousku papíru skutečně Owenova poslední?

Autorkou recenze je Sacharin.