20231212 Luxor 321

Zazobaná rodina, která má co skrývat: Recenze knihy Prospěchářka

Chytrý a čtivý thriller, kde se střídá zvrat za zvratem – to je Prospěchářka, společenské drama Elyse Friedmanové, které vás chytne, pokud milujete knihy bestsellerové Shari Lapeny! Než se pustíte do čtení, můžete se nechat naladit recenzí čtenářky Sacharin.

Jak daleko je člověk ochotný zajít, aby dostal, co chce?

Když máte nemocnou dceru, i ten neskromnější člověk zatouží po penězích. A tak se zaplete do boje o dědictví… Příběh plný intrik, špíny a zla.

9788024295046

Alana už dlouhé roky nemluvila se svou rodinou. Žije oproti nim ve velmi skromných poměrech a stará se o svou dceru postiženou u dívek vzácným syndromem. Když ji začnou bratři bombardovat informacemi o mladé ošetřovatelce, kterou si hodlá vzít jejich movitý otec, nic si z toho nedělá. Svou rodinu nemá ráda, o dědictví nestojí, má svůj vlastní život. Aspoň si to myslí do chvíle, než do toho bratři zapletou právě její dceru. Vážně chce přijít o peníze, co by jí mohly usnadnit a zlepšit život? Opravdu nechá všechno spadnout do klína obyčejné zlatokopce?

A tak se rozbíhá zprvu zdánlivě obyčejný příběh o mladé dívce, která touží po penězích. I příběh o třech dětech, co se rozhodně nechtějí vzdát toho, co mělo být původně jejich. Nebo že by bylo všechno nakonec ještě úplně jinak? Mohla by to být dokonce i skutečná láska? Či je snad pravda daleko nebezpečnější? A pokud ano, tak komu ze všech hrdinů to nebezpečí vlastně hrozí?

Stránku za stránkou odkrýváme špinavá rodinná tajemství a kostlivce ve skříni. Poznáváme složité a temné charaktery i jejich vzájemné vazby. A stále přehodnocujeme, kdo je tu vlastně větší padouch a kdo oběť.

Prospěchářka je možná trochu jednoduchý a béčkový název. Čekáte obyčejný příběh. Nějaký průměr pro nenáročné čtenářky. Ale dostanete daleko víc. Společenský román – pro někoho snad skoro thriller – o jedné rozhodně ne nevinné zazobané rodině, která má to skrývat. A s čistým svědomím ho doporučím i mužským čtenářům.

Paradoxní situace, překvapivé zvraty, slušné tempo a zajímavé, ačkoliv ne nutně sympatické, postavy. To všechno najdete v této knize, která vám nedá vydechnout až do poslední strany. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do čtení.

Autorkou recenze je Sacharin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *