Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Slavnostní křest knihy Ladislava Špačka Deset let s Václavem Havlem

5. 3. 2012 17:00

Jako jeho tiskový mluvčí stál Ladislav Špaček mezi Václavem Havlem a veřejností. Deset let patřil k lidem, kteří měli k Václavu Havlovi nejblíže a je jen málo lidí, kteří ho mohli poznat lépe, než on. Své zkušenosti a zážitky zužitkoval při psaní knihy, kterou u nás v Luxoru představí. Přináší unikátní svědectví o tom, jak se s Václavem Havlem seznámil, o začátcích spolupráce v komůrce Havlova bytu u Vltavy, až po triumfální zahraniční cesty plné úsměvných i dobrodružných příhod.

Špaček nepíše systematické paměti plné historických odkazů, ale nabízí v drobných samostatných útvarech střípky vzpomínek od počátků spolupráce s prezidentem v roce 1992, přes rozdělení československého státu, následují první léta ve funkci českého prezidenta, vzápětí dramatické kapitoly o nemocích, které Václava Havla v prezidentské funkci postihly, a také líčení změn v jeho osobním životě. Poznáme blíže obě Havlovy manželky, jeho přátele, dozvíme se, kde trávil svůj čas Václav Havel nejraději a čím přispěl k rozvoji Pražského hradu. A protože měl Ladislav Špaček v úřadě mluvčího na starosti zvláště vztahy s médii, bere si na paškál také chování a způsoby práce novinářů, také vzpomíná, jak práce jeho samotného mohla ovlivnit veřejné mínění či dokonce politickou situaci

Srdečně Vás zveme a těšíme se na setkání s vámi. U nás, v Paláci knih Luxor 5. března v 17 hodin.

Podrobnosti

Datum:
5. 3. 2012
Čas:
17:00

Pořadatel

Luxor
Telefon
246034246
Email
info@luxor.cz
View Pořadatel Website

Dovolujeme si Vás informovat, že v průběhu této akce budou pořizovány fotografie nebo krátké videozáznamy, které mohou být použity pro účely propagace společností EUROMEDIA GROUP, a. s., IČ 49709895, jak v tištěné, tak v elektronické podobě (například na webové stránky, Facebook, Twitter, tiskoviny). Účastí na akci souhlasíte se zpracováním těchto osobních údajů.