Podporujeme kampaň Celé Česko čte dětem®

V dnešní uspěchané době a v konkurenci televize a internetu se děti dostanou ke knížkám stále méně. Pravidelné předčítání přitom pomáhá utvářet pevné pouto mezi rodičem a dítětem, podporuje psychický a morální rozvoj dítěte, rozvíjí jazyk, slovní zásobu, představivost, učí děti hodnotám a rozlišování dobra od zla, rozvíjí smysl pro humor, je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dítěte.

Proto se Neoluxor přidává k výzvě „Čtěme dětem 20 minut denně. Každý den!“ „Po dobu jednoho měsíce – od prvního do posledního června, věnuje Neoluxor přesně 1 Kč z každé dětské knihy prodané v kterékoliv svojí pobočce po celé České republice neziskové organizaci Celé Česko čte dětem“, říká Zuzana Turňová, tisková mluvčí knihkupectví. „Nakladatelé dětských knih dnes nabízí celou řadu nádherných knížek, které si vaše děti zamilují. I pro dospělého jsou mnohdy pohlazením pro duši“, pokračuje. „Kniha je pro Vaše děti tím nejlepším dárkem, je investicí do jejich vzdělání, nabízí nekonečný svět možností a fantazie. Dopřejte jim zážitek s knihou a hlavně, prožijte ho s nimi. My slibujeme, že budeme vždy pečovat o dětské knihy a uděláme maximum pro to, aby byly čteny.“

O kampani Celé Česko čte dětem®

Kampaň Celé Česko čte dětem® vznikla v roce 2006 proto, aby si společnost uvědomila, jak obrovský význam má pravidelné čtení dítěti pro jeho emoční vývoj a pro formování návyku číst si v dospělosti. Eva Katrušáková, která neziskovou organizaci Celé Česko čte dětem® založila, už sedmým rokem úspěšně realizuje stejnojmennou celostátní kampaň v České republice. Tato osvětová a mediální kampaň je největší svého druhu u nás. Jednotlivé aktivity jsou určeny nejen dětem, zapojují všechny generace.

Více informací najdete na webu http://www.celeceskoctedetem.cz

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *