Kniha desetiletí

Nejprodávanější knihou v Paláci knih Luxor za deset let jeho existence se stala „Šifra mistra Leonarda“ (vydala Metafora 2003), potažmo „Da Vinciho kód“ ( vydalo Argo 2005) amerického spisovatele Dana Browna. Její prvenství bylo jednoznačné, s celkovým počtem 16 279 prodaných kusů je suverénním vítězem. Na druhém místě se umístil poslední díl série o čarodějnickém učni „Harry Potter a Relikvie smrti“ J. K. Rowlingové (vydal Albatros 2003)  a na třetím místě další román Dana Browna „Andělé a démoni“ (poprvé vydala Metafora v roce 2003, následně Argo – 2006).

Pomyslnou bramborovou medailu si odnáší  „Čtyři dohody“ Dona Miguela Ruize, která poprvé vyšla už v roce 2001 a celou dobu ji věrně vydává nakladatelství Pragma.

Malý princ“, kouzelná pohádka nejen pro děti, se stala pátou nejprodávanější knihou v Paláci knih Luxor a v žánru dětské literatury je stálicí.

První českou knihou v TOP 10 je „Nesnesitelná lehkost bytí“ od Milana Kundery, která poprvé v Česku vyšla až více než 20 let po vydání ve francouzštině – v roce 2006.

Sedmé místo můžou slavit „Povídky“ Zdeňka Svěráka, které se staly předvánočním hitem v roce 2008.

V tom samém roce vyšel i slavný bestseller Stiega Larssona „Muži, kteří nenávidí ženy“, kterému patří osmé místo a nakladatelství Host ním odstartovalo fenomén posledních let – úspěch severské detektivky.

Předposlední, devátá pozice, patří „Alchymistovi“ Paola Coelha, který v různých vydáních vychází již od roku 1999 v nakladatelství Argo.

Desítku nejprodávanějších titulů Paláce knih Luxor za posledních deset uzavírá „Harry Potter a Fénixův řád“, pátý díl této knižní série.

název

Harry Potter a Fénixův řád

J. K. Rowling

6163