Klaunovským nosem přispějete na handicapované

I pouhých třicet korun za klaunovský nos, symbol Večera konta Bariéry, dokáže ulehčit život znevýhodněným spoluobčanům. Prostředky získané z této akce pomůže lidem jako je sedmiletý Míša s těžkým postižením sluchu, který letos v září nastoupil do první třídy běžné základní školy. Na přenosnou naslouchací soupravu s radiovým přenosem pro komunikaci s učitelem mu Konto BARIÉRY přispělo deseti tisíci.

Konto BARIÉRY je stěžejním projektem Nadace Charty 77. Bariéry jsou první a jedinou kontinuální sbírkou s patnáctiletou účastí desetitisíce dárců, kteří svým pravidelným měsíčním příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta BARIÉRY.

Konto BARIÉRY – za patnáct let činnosti rozdělilo více než 160 miliónů korun, podpořilo tisíce projektů, jejichž hlavním cílem bylo usnadnění života handicapovaných spoluobčanů a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti. Z aktuálních potřeb handicapovaných vychází Konto BARIÉRY při formování nových projektů. Doplňuje stát tam, kde jeho pomoc není dostatečná. Stále více se jeho pomoc zaměřuje od standardní pomoci, tedy rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, bezbariérových úprav bytů, škol a dalších veřejných budov, k projektům, které souvisejí s pracovním uplatněním a plnohodnotným životem.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *