Žlutý týden

Mars a Venuše ve stresu

Tato kniha vás naučí lépe zvládat stres vás i vašeho partnera. Čtenáři oblíbeného bestselleru Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše se mohou znovu zamyslet nad rozdíly v chování a prožívání obyvatelů Marsu a obyvatelek Venuše. Tentokrát se autor zabývá tím, jak muži a ženy zvládají stres. Prožívají obě pohlaví stres stejně?

Prázdné místo

Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se zprvu zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo.

Deníky

Svazek nabízí čtenáři sebrané deníky amerického výtvarníka Keitha Haringa. Časově deníky pokrývají období od roku 1977 až do podzimu 1989, tedy do doby několika měsíců před umělcovou smrtí. Haring v nich zaznamenává svou uměleckou činnost, své pocity, nejistoty, názory, ale skrze subjektivní perspektivu i vývoj newyorské výtvarné scény v osmdesátých letech dvacátého století, kdy byl po úmrtí Andyho Warhola právě Haring její vůdčí osobností.

Večerní zprávy

Vrcholný Haileyův román Večerní zprávy se odehrává v centru televizního kolosu americké zpravodajské stanice CBA, aktivovaného do maximálních obrátek tragickou událostí: únosem rodiny renomovaného televizního moderátora Crawforda Sloana levičáckou teroristickou organizací do Latinské Ameriky.

Já se z tebe zblázním

Anna Terryová je mladá matka dvou dětí, která má jeden rozvod za sebou a druhý před sebou. Manžel ji opustil před víc než rokem a nechal ji zcela bez prostředků. Nick Diamond je majitel neperspektivního autobazaru, kterého z domova vystrnadila manželka-vegetariánka kvůli řezníkovi. Dočasně přebývá u rodičů a snaží se vzdorovat přehnané péči své matky. Do čekárny právnické firmy oba zavede tentýž důvod – rozvod. A okamžitě si padnou do oka.

Čtvrtá ruka

Román si klade zajímavou otázku: Jak má člověk poznat, že se mu zdá o jeho vlastní budoucnosti? A odpověď zní: Budoucí věci si lze představit, jen když člověk spí nebo je zamilovaný… Zpravodaje jisté NY televize postihne během natáčení reportáže v Indii tragická nehoda – doslova v přímém přenosu, před zraky diváků mu levou ruku ukousne lev…

Pan Smraďoch

Pan Smraďoch patří do kategorie hodně divných románových hrdinů. Žije na lavičce v parku a svému jménu dělá opravdu čest. Je to ten nejsmradlavější smraďoch pod sluncem. Dvanáctileté Chloe to ale rozhodně nebrání v tom, aby se s ním spřátelila. Jasně, páchne, ale na druhou stranu nikdy na ni nikdo nebyl tak milý jako on. A tak se Chloe rozhodne, že milého bezdomovce tajně ubytuje v kůlně na zahradě svých rodičů. Jenže schovejte takového smraďocha!

Spodek

Jako bájný had Uroboros se pod New Yorkem táhne jeden nekonečný tunel podzemky. A někde v něm se pohybuje šestnáctiletý Will Heller. Nechává si říkat Spodek, je paranoidní schizofrenik, miluje vlaky a věří, že svět se neustále ohřívá a řítí se do záhuby. Příběh plný napětí, který poněkud pokřiveným pohledem jednoho neobyčejného kluka zkoumá otázky mládí, sexuality a násilí.

Představte si, že je pes

Představte si, že je pes obsahuje vedle nových fejetonů, které vycházely v minulých třech letech v časopise OnaDnes, i některé fejetony napsané už téměř před čtvrt stoletím. Původním záměrem bylo vydat znovu vše, co v roce 1990 vyšlo pod názvem Něco mezi tím. Autorka však přiznala právo na reprízu jen části svých někdejších výtvorů. A to přestože mnozí považovali takovou selekci za důsledek přílišné sebekritičnosti.

Tracyho tygr

Příběh o tom jak fantazie může přežívat i v mysli dospělého člověka. Ve vynuceném konfliktu s realitou všedního světa dává vzniknout tomuto nevšednímu dílu o Tygru, který byl vlastně panter, ale který ve výsledku neexistoval. Nebo ano?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *