Zelený týden

Harry Potter a Princ dvojí krve

Šestý díl příběhů Harryho Pottera. Jak naznačuje závěr pátého dílu Harry Potter a Fénixův řád, o napínavé dobrodružství nebude nouze. Jedna z hlavních postav bude zavražděna a moc Lorda Voldemorta nadále stoupá …

Pán ledové zahrady III.

Vstoupíte-li, odhoďte naděje. Zhasnou obrazovky, oslepnou monitory, utichnou telefony. Zůstane jen magie a Síla. Stačí pouze čtyři Pozemšťané, kteří jsou naplněni Silou, aby z planety Midgaar stvořili učiněné peklo. Vuko Drakkainen následuje stopy jejich děsivého šílenství s jasným úkolem – zlikvidovat, poslat zpátky na Zem, nebo pohřbít hluboko pod zem. Potíž je v tom, že oni se stali bohy.

Sobecké prasátko

Bláznivá knížka plná kreslených skečů britského televizního scénáristy A. Rileyho, vám představí prasátko, které je ale opravdu sobecké…SOBECKÉ!!

Váhání

Teď, když se Grace a Sam našli, musejí bojovat, aby mohli být spolu. Pro Sama to znamená zůčtovat se svou minulostí. Pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole. Chlapec s temnou minulostí, který bojuje s vnitřními démony a snaží se přestat být člověkem a zůstat navždy vlkem bez paměti.

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce

Kniha drobných příběhů, úvah, zamyšlení a filozofických postřehů známého a oblíbeného autora, poupravená k 25. výročí vydání.

Jak se vám líbí?

Jak se vám líbí je zřejmě nejradostnější komedií, kterou Shakespeare napsal. Ve hře, která nemá výrazný děj a jejíž postavy reprezentují hlavně odlišné životní psudy, zkušenosti a postoje, přidělil autor velkou roli slovu. Právě schopnost mluvit, sdělovat myšlenky či bezobsažně plácat, odlišuje jednu postavu od druhé.

Časotřesení

Kilgore Trout opět na scéně. 13. února 2001 se vesmír z neznámého důvodu rozhodne smrštit a opět roztáhnout. Výsledkem je časový posun, jenž během zlomku sekundy vrátil na Zemi vše o deset let nazpět.

Anatomie vraždy

Londýn 1781: Královské loďstvo bojuje na moři s Francouzi a ulicemi Londýna obíhají nejrůznější zvěsti. A zatímco na březích Temže to kypí životem, z jejích kalných vod vytahují dva převozníci mrtvé tělo. Šlo o nešťastnou náhodu, soukromé vyřizování účtů nebo součást spiknutí ohrožujícího jedno z nejdůležitějších tajemství celé Anglie?

Zemři!

Detektiv Vito Ciccotelli má po objevení těla mladé ženy podezření, že obětí je víc. S pomocí archeoložky Sophie nachází několik hrobů, těla uvnitř nesou stopy krutého mučení. Některé hroby jsou ale prázdné, je zřejmé, že vrah ještě zdaleka neskončil. Používá mnoho jmen, Jeho zaměstnavatel, pro kterého vytváří úspěšné počítačové hry, ho zná jako Frasiera Lewise. Nadšení budí jeho realistické scény. Někteří mají pocit, že vycházejí ze skutečnosti, ale nemohou to dokázat.

Nádherné vykoupení

V ohromujícím závěru Kroniky prokletých zaklínačů má Ethan po tragických událostech Osmnáctého měsíce jeden jediný cíl: najít cestu zpátky ke své milované Leně. Ta se v Gatlinu snaží o totéž a chce Ethana zpátky za každou cenu. Ale nebezpečí číhá všude a jejich úsilí možná nebude stačit k tomu, aby opět změnili svůj osud…

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *