Varování ministerstva vnitra: Peníze jsou silně návyková látka. Gangsteři umírají předčasně

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. 

Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk – ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod“ století. 

Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím… Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi…

Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. V režii Jana Pachla (seriál Cirkus Bukowsky), který je i autorem scénáře na plátně excelují Hynek Čermák, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Vlastina Svátková a další. Příběh je rozdělen do dvou samostatných filmů. První díl Ganster Ka se soustředí na události okolo postavy Káčka na území ČR. Druhý díl Gangster Ka: Afričan vychází z Káčkovy exilové anabáze (do kin bude uveden 26. listopadu).

Články autora námětu a scénáře Jaroslava Kmenty odhalují korupci či spojení mafie a politiky a dovedly k rezignaci řadu politiků včetně premiéra Stanislava Grosse, vicepremiéra Egona Lánského či ministra dopravy Víta Bártu. Kvůli knize Kmotr Mrázek II – Krakatice přijali politici náhubkový zákon, který médiím (nesmyslně) zakazoval zveřejňovat odposlechy. Kmenta je jedním z průkopníků takzvané investigativní žurnalistiky v České republice. V roce 2010 získal prestižní cenu Karla Havlíčka Borovského za dlouhodobou a důslednou investigativní žurnalistiku. Knihy o českém podsvětí Trilogie Kmotr Mrázek a Svědek na zabití se staly bestsellery. Na motivy knihy Kmotr Mrázek byl loni natočen film Příběh kmotra. Letos budou v kurzu knihy Padrino Krejčíř: Gangster a Padrino Krejčíř: Afričan, které pracují se stejnou látkou jako výše zmíněné filmy.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *