Vampýrská akademie

Knihy

První kniha z knižní série vyšla v Americe v roce 2007 pod názvem Vampire academy, u nás pak v nakladatelství Domino v roce 2009 pod názvem Vampýrská akademie. Série obsahuje celkem 6 dílů, které čtenáře zavedou do světa vampýrů, ve kterém propukla válka mezi dvěma druhy – živými moroji a neživými strigoji, kteří vysávají krev z nevinných obětí. Knihy získaly ocenění od Americké knihovnické asociace a o jejich úspěchu svědčí i fakt, že byly přeloženy do 30 jazyků.

Vampýrská akademie (1. díl)

Lissa Dragomirová je Morojská princezna: smrtelná vampýrka s nezničitelnou vazbou k zemské magii. Za každou cenu musí být chráněna před Strigoji, nejdivočejšími a nejnebezpečnějšími vampýry – před těmi, kteří nikdy nezemřou. Mocná kombinace krve člověka a vampýra dělá z Rose Hathawayové, nejlepší kamarádky Lissy, dhampýrku. Je předurčena vést nebezpečný život, jen aby Lissu ochránila před Strigoji. Ti jsou rozhodnutí z Lissy udělat jednu z nich. Obě dívky pojí silné pouto, díky kterému může Rose vidět to, co prožívá Lissa. Z pohledu Strážkyně velmi výhodná schopnost, mimo strážcovské povinnosti už tolik ne.

Po dvou letech nezákonné svobody jsou Rose s Lissou chyceny a odvedeny zpět do Akademie svatého Vladimíra, ukryté v hlubokých lesích Montany. Rose bude pokračovat ve svém vzdělávání budoucí Strážkyně. Lissa se vrátí do pozice královny sociálního života Morojů. A obě dívky budou lámat srdce. Strach donutil Lissu s Rose utéct ze Svatého Vladimíra, ale jejich svět je plný nebezpeční venku i uvnitř železných bran Akademie. Dívky musí najít způsob, jak v tomto světě přežít, jak čelit pokušení zakázaných lásek a nepolevit na ostražitosti, nebo Strigojové z Lissy udělají jednu z nich už navždy…(Richellemead.cz)


Film

Film bude, stejně jako knižní série, rozdělen na šest dílů. Na první s názvem Vampire academy: Blood sisters se můžeme těšit již 6. března 2014.

Hlavní hrdinku Rose Hathaway ve filmu ztvární Zoey Deutch, kterou jsme již mohli vidět v seriálu Ringer nebo ve filmu Nádherné bytosti. V hlavní mužské roli se představí ruský herec Danila Kozlovskij, známý z filmu Legenda 17. Morojskou princeznu Lissu hraje herečka Lucy Fry ze seriálu H2O: Stačí přidat vodu. Film režíroval Mark Waters, který má za sebou snímky Mezi námi děvčaty, Kronika Spiderwicků či Protivný sprostý holky. V řadě rozhovorů se pak uvádí, že se můžeme těšit na komedii ve stylu Protivných sprostých holek v kombinaci s vampýrským thrillerem.

Ukázky z filmu:

O Autorce

Richelle Mead se narodila ve znamení štíra a je bestsellerovou autorkou v žánru urban fantasy. Pochází z Michiganu, ale nyní žije s manželem a dětmi v Seattlu. Než se rozhodla pro dráhu spisovatelky, snila o několika různých povoláních. Má titul z University of Michigan kde studovala Liberal Arts, další titul získala na Western Michigan University v oboru srovnávací religionistiky a na University of Washington se věnovala studiu pedagogiky. Nakonec se Richelle začala věnovat psaní a věří tomu, že ji tato studia připravila pro dráhu spisovatelky více než dobře.  

Vášnivou čtenářku Richelle vždy fascinovaly báje, mytologie a folklór. Pokud zrovna nepíše, kouká na reality show, cestuje, ochutnává zajímavé koktejly a nakupuje šaty. Hodně šatů! Je závislá na kávě, neustále prohrává bitvu s prokrastinací a miluje zábavu.

Momentálně pracuje na nové spin-off sérii s názvem Pokrevní pouta. V originále vyšly zatím čtyři díly a do češtiny byly přeloženy všechny, nedávno vyšlo Ohnivé srdce. Její nejnovější série se jmenuje Age of X, kterou nakladatelstváí Domino vydá pod názvem Věk X. V Česku vyšla také celá série Sukuba.

Pokud vás kniha zaujala, zasoutěžte si s námi o vstup na předpremiéru, která se koná 20. února v Praze a 3. března ve Zlíně. Soutěžte zde: http://on.fb.me/162iOQ0

Autorka: Ema Krhovská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *