Tmavě modrý týden

Stopařův průvodce galaxií IV – Sbohem, a díky za ryby

Čtvrtá část bravurní parodie na sci-fi, která je dnes již klasickým dílem. Ve vesmíru se může stát cokoliv a tak i odstrkovaný tvor, jako je Pozemšťan Arthur Dent, může slavit svou hvěznou hodinu. Čtvrtá část stopařského cyklu je věnovaná z velké části jemu a jeho milostnému románku.

Mlčící dívka

V jedné z temných bostonských postranních uliček se objeví uřezaná ženská ruka. Na střeše prázdného domu se najde tělo, co k oné ruce patří. Tělo rusovlásky v černém a s proříznutým hrdlem. Na oblečení jí ulpěly dva stříbrné chlupy, jediné vodítko pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Tentokrát nečelí běžnému zločinu, ale ozvěnám staré čínské legendy. A také vrahovi s rychlým mstícím ostřím dávného meče.

Přběhy jedné noci

Všechny příběhy knihy se odehrávají v noci 19. března 1929 na nejrůznějších místech světa – v Dánsku, ve východní Africe a v Paříži. Povídky lze označit jako fantastické dobrodružné milostné příběhy s existenciálním podtextem. Hoegův styl okouzluje čtenáře svým magickým realismem a dráždí svou dvojakostí a napětím.>

Smečka 3 – Oběť

Calle se podařilo přivést na stranu Hledačů Rena, který se měl stát jejím druhem a vůdcem smečky. Tím se však ocitla v nepříjemné pozici – Ren i Shay po ní touží a na tom, koho z nich si vybere, závisí jak její osobní štěstí, tak osud smečky a výsledek výprav za mocnými artefakty, které Shayovi umožní bojovat s magií Strážců a porazit nejmocnějšího z nich, Bosquea Mara.

Léky smutných

Také je občas vídáte. Nosí těžké boty na vysokých podrážkách, černé kabátky nebo šaty připomínající předminulé století. Žijí ve zváštních fantazijních světech, které chrání před svým okolím a jimž rozumí jen oni sami…

Lovci mafie

Ve čtyřicátých letech minulého století založila policie v Los Angeles zvláštní utajenou jednotku pro boj s gangstery a dala jim volné ruce. Jediným pravidlem pro jejich práci bylo, že žádná pravidla neexistují. Hlavním úkolem pak bylo zlikvidovat mafiánského bosse Mickeyho Cohena. To se pro dva z policistů stalo doslova posedlostí, a tak se neštítili žádných prostředků, aby svého cíle dosáhli. Paul Lieberman pátral v archivech a rozmlouval s aktéry tehdejších událostí a s jejich příbuznými.

206 kostí

Na začátku nového příběhu se Temperance Brennanová probírá z bezvědomí v malém, tmavém a studeném prostoru. Má svázané ruce i nohy a bolavý kotník. Pomalu se začíná upamatovávat… S poručíkem Ryanem převážela ostatky pohřešované dědičky velkého rodinného jmění z Montrealu do Chicaga, kde ji obvinili, že špatně provedla pitvu a poškodila tak vyšetřování případu.

Sovy mají oči dokořán

Tři roky poté, co třiadvacetiletá krásná brunetka Roberta Fennová beze stopy zmizela ve Francouzské čtvrti New Orleansu, byla oslovena Agentura Coolová & Lam, aby případ nezvěstné modelky vyřešila. Brilantní detektivní strategie a kouzlo svérázné dvojice detektivů z pera známého autora Erlea Stanley Gardnera, vystupujícího také pod pseudonymem A. A. Fair, se již po léta u nás těší velké čtenářské oblibě.

1Q84 Kniha 1 a 2

První dva díly napjatě očekávané románové trilogie Haruki Murakamiho, která se brzy po svém vydání stala celosvětovým kultem. Aomame a Tengo jsou někdejší spolužáci. Ona je skvělá fyzioterapeutka, která svých znalostí občas využije k tomu, aby odeslala na jiný svět muže, na které je běžná spravedlnost krátká. On je talentovaný, ale neprůbojný matematik se spisovatelským talentem. Jednoho dne zjistí, že svět, jak ho známe, jednou provždy skončil. A navíc si toho nikdo nevšiml.

Obléhání nebes

Bojovníci první křížové výpravy překonali mnohé útrapy, vyhráli četné bitvy a dorazili až na dohled Jeruzaléma. Tam se ale jejich postup zastavil. Velitelé, zmítaní žárlivostí, sahají ke všem prostředkům, i k podvrženému nálezu svatého kopí. Byzantský „detektiv“ Demetrios Askiates, působící jako císařův vyslanec, úspěšně rozplétá četné intriky, dostává se až do Egypta a je i aktérem rozhodujících bojů, při nichž jde o krk jemu i jeho rodině.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *