Neošovy knižní tipy

Stine R. L.: Děsivé storky – Úsměv, prosím… přichází zlo 

Hororový příběh, ze kterého vám bude zaručeně běhat mráz po zádech, vás zavede do opuštěného starého domu. Fotoaparát nalezený ve sklepě není zřejmě tak úplně obyčejný. Přináší jen samé zlo! Fotografie totiž ukazují nešťastné a děsivé události, které se brzy stanou. Podaří se ďábelský vynález zneškodnit?

Papoušková Eva: Cestování s Velrybou 

Zelníčkovi jsou taková normální rodina. Maminka, tatínek, tři děti a pes Kolumbus. Nejmladší Terka má ráda hlemýždě, Ema lesní jahody a Tomáš basovou kytaru. Kolumbus se rád toulá a objevuje jako jeho slavnější jmenovec. Tatínek má rád překvapení a maminka má ráda svoji rodinu, ale někdy by si přála odletět někam daleko k moři. To ale maminka nemohla, protože tatínek povídal, že je jich v rodině moc a peněz málo. Přesto nakonec vyjedou na velkou prázdninovou cestu, na které je čeká horké italské slunce, barevné Monte Carlo, zlaté španělské pláže…

Mull Brandon: Spirit animals – Zrození hrdinů 

Vydej se do světa, ve kterém každé dítě prochází zkouškou, aby zjistilo, jestli dokáže přivolat své spirituální zvíře. Hrstce vyvolených, kteří tuto schopnost mají, přinese svazek mezi člověkem a zvířetem výjimečné schopnosti. Daleko od sebe, v různých koutech světa, podstoupí Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan tajemný rituál. Objeví se světelné záblesky a z nich vystoupí vlk, leopardice, panda a sokolice. V ten okamžik je budoucnost dětí, jejich zvířat a konečně celé země Erdu zpečetěna. V dávno zapomenutých končinách země se totiž začala probouzet temná síla, která se chystá ovládnout svět. Čtyři hrdiny a jejich zvířata čeká těžká zkouška…

Frencl Ondřej: Zombíci – První hryznutí! 

Zabedněte okna i dveře a vyzbrojte se vším, co vám příjde pod ruku, protože zombíci přicházejí! Je čas zakousnout se do našeho příběhu a podat si pár zombíků…Ale pozor, HRYŽOU!

Patterson James, Tebbetts Chris: Můj nejhorší školní rok – Zachraňte Rafea! 

Rafe Katchadorian má znovu trable. A ne malé. Sotva se zabydlel na umělecké škole v Airbrooku, školu mu zruší. Bude se moct vrátit do své staré školy v Hills Village, z které ho vyloučili? Podmínkou přijetí je absolvování kurzu pro žáky „s dicsiplinárními nedostatky.“ Dokáže Rafe kurz dokončit? Přežít týden v Skalistých horách, přejet na voru řvoucí peřeje Arkansasu, vydržet pekelnou dřinu, děravý stan i šikanu jedné prohnané holky?

Cowell Cressida: Jak správně mluvit dracky (Škyťák Šelmovská Štika III.) 3 

Vikingové nemusejí čelit jenom počasí, ostatním Vikingům, drakům a dalším nestvůrám, ale také mezinárodnímu tlaku. Rozpínaví Římané chtějí mezi vikinskými kmeny rozpoutat válku, aby je snadno porazili a unesli jim všechny draky. Pro začátek zajmou Škyťáka Šelmovského Štiku III., který je mezi Vikingy na draky odborníkem. Jeho rozepsaná kniha Jak správně mluvit dracky přitom padne do rukou zrádce a on bude muset zase jednou dokázat, že i když je teprve kluk, má v sobě víc kuráže než všichni velcí válečníci.

Mikšíček Matěj: Moravské národní pohádky 

Vydáme se na cestu do krásných i smutných království, mezi obry a skřítky, zakleté prince a princezny, zlé babice a čarodějníky, ale i chudé a prosté lidi. S hloupými Janky, chytrými Honzíčky a silnými kováři či statečnými pannami zažijeme prapodivná dobrodružství, abychom byli nakonec svědky jejich zasloužených odměn a vítězství, často vykoupených opravdu krutými chvilkami a drsnými zážitky.

Špaček Ladislav: Dědečku, ještě vyprávěj + CD 

Titul je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího věku a učí se, jak se zachovat v různých situacích, které život přináší. Stejně jako první díl i tuto knížku provází CD, na kterém autor namluvil celý text knihy. Děti si tak mohou při poslechu zvukového CD knížku „číst“ samy podle obrázků.

Černík Zbyněk: Taková medvědí rodinka

Poučné a krásně legrační příběhy ze života dvou neobyčejných medvídků a jednoho mazaného tygra. Medvídci z malajské džungle se právě dali dohromady a ve svém hnízdě se nenudí ani chviličku – pořád se něco děje! Jejich kamarád Tygr totiž neustále vymýšlí nějaké lumpárny. Medvídek Lumpur navíc všechno bere doslova, takže je potřeba mu vysvětlovat, co to znamená „o kolečko víc“, „proti srsti“, „pod pantoflem“ atd. A co teprve když vypukne velký medvědí sjezd!

Groening Matt: Simpsonova knihovna moudrosti: Bartova knihovna 

Barta Simpsona určitě všichni znáte. Kromě toho, že pochází snad z nejznámější animované rodiny na světě, má ten nejrychlejší prak ze všech desetiletých kluků a na skateboardu jezdí tak, že jediné, co po něm většinou zbyde na místě činu je jeho hurónský smích, má teď taky svoji vlastní knihu. Čeká vás v ní setkání s Bartovými nejtajnějšími plány, rady pro zvládnutí dne ve škole, kterému jistě napomůže příručka pro přežití plná vychytávek, tajných kódů a srandiček, jež zaručeně zvednou učitele, a dost možná i spolužáky, ze židlí. V Bartově knize, komplexním průvodci jeho životem, se setkáte také s těmi, kteří ho zatím ovlivnili nejvíce, nebo které naopak ovlivnilo jeho nevycválané chování natolik, že už pro ně nikdy nic nebude stejné.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *