Neošovy knižní tipy

Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera

Na napínavém příběhu líčí americkou společnost 19. století a oživuje ji spoustou rázovitých postaviček a trefnými sociálně-kritickými postřehy. Hlavní hrdina, chudý osiřelý Tom je vychováván laskavou, ale bigotní tetou. Poklidný život amerického maloměsta jej ubíjí, snaží se rozptýlit nudu všelijakými lumpárnami. A tak se při jednom nočním výletu na hřbitov stane svědkem vraždy. A skutečné dobrodružství začíná nabírat na obrátkách.

Claire Beltonová: Pusheen Já, košišta

Pusheen zahřála u srdce a rozesmála už miliony lidí po celém světě svými praštěnými gifovými obrázky, na nichž se natřásá a kroutí ocasem. Teď je připravená vystoupit z elektronických vod na papír! V téhle knize najdete ty nejpopulárnější facebookové obrázky a k tomu spoustu dosud neviděného materiálu. Zjistěte, co ji přiměje vrnět a proč už se do ní zamilovalo tolik lidí… Pokud už mezi ně samozřejmě nepatříte – pak je pro vás tato knížka naprostou povinností!

Pavel Čech: 2. dobrodružství pavouka Čendy

Pokračování příběhu o pavoučku Čendovi a dřevěné kukačce, který se tentokrát odehrává v lese. Dozvíte se, co je to Ňomura, kdo se skrývá v kouřící pýchavce … to vše a ještě mnohem víc.

Renáta Fučíková: Jakub a hvězdy

Na hvězdy se lidé dívali odnepaměti. V jejich seskupení viděli různé tvary a obrazce, které nazvali souhvězdími a dali jim jména – Panna, Býk, Střelec, Váhy, Lev apod. Tato souhvězdí nás dodnes provázejí v průběhu celého roku podle toho, jak se postupně objevují na noční obloze. A v této knize nás provázejí celým rokem krásné a moudré příběhy, které hvězdy našeptaly autorce. Nezapomeňte večer zvednout hlavu a podívat se k nebi. Naši hrdinové – statečná Brí, zbrklý Aplun, šikovný Jákob, krásná Kašape a osm dalších – tam čekají, až si přečtete jejich dobrodružství.

Eliška Foksová: Trenky vzhůru letí

Bláznivá dobrodružství tří osmiletých kamarádů na zemi, na vodě, ve vzduchu i pod vodou. Kniha je krásně a bohatě ilustrovaná, čtivá, veselá a dobře dopadne…

H. N. Kowitt: Prokletí trapáků

Jmenuji se Danny Shine a nejsem zrovna sportovní typ. Přesto se mi při jednom baseballovým zápase podařilo chytit míček. Jenže to znamená, že ho nechytil hráč na třetí metě a my prohráli… Celá škola mě teď nenávidí. Může být ještě něco horšího než být trapákem? Bohužel může. Ještě horší totiž je, když jste smolař. To je fakt prokletí…

Susan McNallyová: Tajemství Morrowů

Tallitha Mouldsonová je tvrdohlavá dívka, která se rozhodla změnit svůj život a odhalit temná tajemství neblahé rodiny Morrowů. Od první chvíle, kdy vstoupíte do Tallitina světa a do podivného starého domu Winderlingských věží, vás toto strhující vyprávění upoutá líčením impozantního dobrodružství odehrávajícího se v nebezpečné krajině a plného výstředních postav s děsivými zvraty a dějovými obraty. Je to příběh intrik, zrady a kouzel, který vás bude vtahovat dál a dál do široké sítě napínavých záhad.

Rainbow Rowellová: Eleanor a Park

Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec: ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře. Celosvětový fenomén ve stylu Hvězdy nám nepřály.

Julia Donaldson: Gruffalinka

Knížky z této řady se díky svým originálním příběhům a ilustracím, staly jedněmi z nejčtenějších obrázkových knih na světě. Rádi bychom je přiblížili i vám. Jsou určené především „pro první čtení“ a čtenáře, kteří si znalost čtení procvičují. Vstupte tedy s námi do černého lesa, odhalte kdo tam žije a prožijte neuvěřitelné.. Čtivě napsané, moderní, zábavné, vtipné, místy i trochu strašidelné příběhy o příšeře Gruffalovi dětem ukážou, že i to nejhroznější monstrum nemusí být ve skutečnosti tak děsné. 30 minutový film znáte z vysílání ČT.

Zdeněk Miler, Hana Doskočilová: Krtek v zimě

Dvě zimní dobrodružství s Krtkem. Krtek získá nového kamaráda sněhuláka, kterého nakonec zachraňuje před teplými slunečními paprsky. V druhém příběhu chystá vánoční překvapení pro kamarády v lese. Přátelům se má pomáhat a také dělat radost…

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *