Lovci duchů jsou v kurzu

Že život není žádné peříčko, ví Cas Lowood už od mala. Přece jenom vyrůstal v rodině, kde se matka otevřeně hlásila k moderní podobě čarodějnictví, a otec posílal nebezpečné duše mrtvých na druhý břeh. Bohužel Cas otcovo řemeslo převzal dřív, než by chtěl, a teď se společně s matkou stěhuje z místa na místo a provádí práci, na kterou by většina z nás neměla dost silný žaludek. Ale někdo to prostě dělat musí.

Tak se stane, že ho další případ dovede do městečka, ve kterém řádí duch brutálně zavražděné dívky Anny. Všichni ve městě jí říkají Anna krví oděná. Krásná, přesto smrtící Anna bez milosti vraždí každého, kdo vstoupí do ruiny jejího domu. Cas předpokládá, že půjde o jednoduchou a rychlou práci.

Jenže se jistým nedopatřením dostane do jejího domu dřív, než je na jakoukoliv přímou konfrontaci dostatečně připravený. Jaké je jeho překvapení, když se Anna rozhodne jeho život ušetřit. Všechno, co dosud Cas o svém řemeslu věděl, se zdá být nedostatečné. Anna je prostě jiná. A to může být problém…

Kendare Blake přišla se zajímavou zápletkou i provedením příběhu v době, kdy žánru knih pro dospívající kralují nadpřirozené bytosti různých tvarů a podob. Nebojí se sáhnout to klasického hororového žánru a uzpůsobit jej stylu vhodnému pro dospívající. Náramně se vyžívá ve všech děsivých popisech vražd, krev stříká všude okolo, není nouze o kusy lidských těl i nějaké ty vnitřnosti. Zároveň zabrousí i do okultismu, nasadí čtenáři brouka do hlavy nad tím, jak se to vlastně s tím záhadným athame zabíjející duchy má a nechá chudáka Case pořádně tápat.

Děj druhého dílu série, Dívka z nočních můr, volně navazuje na události toho předchozího. Sice s mírným časovým odstupem, přesto s důrazem sobě vlastním. Tentokrát se podíváme na to, co mnohým čtenářům vrtalo hlavou už u AnnyKam mizí duchové? Co se s nimi děje? A lze je ještě zachránit? 

Cas se tak s přáteli dostane do míst, kde celé jeho životní poslání odstartovalo. Je mu jasné, že nic nedostane zadarmo, ale nedokáže snést představy, které se mu neustále vrací. Musí jim učinit přítrž – pro své i Annino dobro.

Duologie měla v zahraničí takový ohlas, že se o filmová práva přihlásilo nejedno filmové studio. Nakonec je ukořistila Stephenie Meyer. Ano, ta, co stojí za úspěšným Stmíváním. Její produkční společnost Fickle Fish vidí v knihách potenciál, a proto v současné době připravuje výběr vhodného scénáristy, který převede knižní předlohu do podoby vhodné pro filmové plátno.

Kendare Blake rozhodně se spisovatelskou dráhou nekončí. V září tohoto roku se na zahraniční pulty chystá první díl její antické trilogie. První díl nese název Antigoddeess a seznámí nás s dívkou, jež se ocitne uprostřed války starých řeckých bohů, aniž by měla ponětí o tom, že je důležitou součástí nebezpečného soukolí.

Zdroje: http://kendare-blake.livejournal.com, FB Angela Dietz-Hanson

Autorka: Petra Sýkorová (Syki)

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *