Hunger Games

Knihy

Hunger Games – Aréna smrti

V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Českého překladu se ujal pan Zdík Dušek, první překladatel knih Dana Browna do češtiny.

Hunger Games – Vražedná pomsta

Vzhledem k obrovskému úspěchu prvního dílu nenechala autorka své zamilované čtenáře vychladnout, a brzy napsala pokračování.  Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé? Vzrušující pokračování pod názvem Hunger Games – Vražedná pomsta vyšlo v češtině v říjnu 2010.

Hunger Games – Síla vzdoru

Říká se „do třetice všeho dobrého“ a třetí část je více než důstojným zakončením celé série. Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo… Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká…  Třetí díl s názvem Hunger Games – Síla vzdoru vyšel v dubnu 2011.

Hunger Games – film

Po obrovském úspěchu knižní série Hunger Games bylo jasné, že vznikne film. Ten má teď celosvětovou premiéru – česká je ve čtvrtek 22. března.  Na scénáři se podílela autorka knižní série Suzanne Collinsová a podílela se i na výběru hlavních představitelů. Hunger Games jsou jedním z nejočekávanějších filmů roku 2012 a už teď se můžete podívat na podmanivý trailer.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *