Hostitel

O čem je film?

Děj se odehrává poté, co na Zemi proběhla invaze z vesmíru. Lidských těl se zmocnili neviditelní mimozemšťané (takzvané Duše) a přebírají kontrolu nad myslí člověka. Používají lidská těla a zdánlivě beze změny žijí životy bezbranných lidí. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou – hostitelem. Hlavní postavou knihy je dívka Melanie – její Duše zatím ještě nepřebrala 100% kontrolu a vzájemně spolu bojují. Melanie bojuje a odmítá se vzdát své mysli a osobnosti. První bitvu zvládne vyhrát díky Jaredovi (do kterého je zamilovaná), ale celou válku ještě vyhranou nemá…

Podívejte se na ukázku

O filmu

Film Hostitel natočil Andrew Niccol, který již režíroval film Obchodník se smrtí, ale také napsal scénář k filmu Truman show s Jimem Carreym. Za kameru se posadil Roberto Schaefer, který má „na svědomí“ podmanivé záběry z bondovky Quantum of Solace nebo Lovce draků. Hlavní hrdinku hraje mladá herečka Saoirse Ronan, která je známá díky filmové adaptaci románu Pokání. Jejím filmovým partnerem je nepřílíš známý Max Irons, jehož dosavadní jedinou výraznou rolí byl Henry v nedávném zpracování Červené Karkulky. A jedna perlička: Mezi Melanie a Jaredem je v knize věkový rozdíl devět let – stejně věkový rozdíl je mezi Maxem Ironsem a Saoirse Ronan, kteří tyto postavy hrají ve filmu.

Stephenie Meyerová

Stephenie Meyerová je nejznámější díky sáze Stmívání. Čtyří díly této romantické fantasy si získaly čtenářky doslova po celém světě a ze své autorky rázem udělaly jednu z nejvlivnějších žen na světě. Zatím jediná kniha, která do této série nepatří, je romantická sci-fi Hostitel, která v angličtině vyšla v roce 2008 (u nás o rok později) .Říká, že inspiraci k napsání prvního dílu Stmívání získala ve snu. Stejně jako v případě knihy Hostitel, také sága Stmívání byla velmi úspěšně zfilmována a stal se z ní novodobý fenomén.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *