Čtyřlístek ve službách filmu

Soutěžte o vstupenky

Na webu nlx.cz/ctyrlistek jste mohli vyhrát vstupenky na fanouškovskou projekci (27. 2. v 19 hod v pražském kině Evald). Tato soutěž již skončila.

O filmu

Čtyři známí hrdinové – Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa se vydali na výlet do Prahy, a již od začátku zažívají neobvyklé věci. Nejdříve je na Karlově mostě přepadne obživlý lev ze sochy Bruncvíka. Zavede je do podzemních chodeb pražského Hradu, kde se setkají s císařem Rudolfem. Ten je na cestě z minulosti, protože podle předpovědi jeho astrologů jenom Čtyřlístek může získat zázračný kámen mudrců a zachránit korunovační klenoty i císařův život. Následuje kolotoč neuvěřitelných střetů a peripetií, které Čtyřlístek vyřeší jako vždy s důvtipem a vynalézavostí.

O Čtyřlístku

Kdo by neznal čtyři komiksové hrdiny, kteří spolu bydlí v domku v Třeskoprskách. První číslo časopisu vyšlo 15. května 1969. Původně se nepočítalo s tím, že by příhody Čtyřlístku mohly mít nějaké pokračování, ale velký zájem čtenářů si vyžádal další díly. První příběhy jsou dílem Jaroslava Němečka, později mu s vymýšlením pomáhali další spisovatelé (například Pavel Šrut). Během krátké doby se ze Čtyřlístku stal kulturní fenomén, který přetrvával až do dneška. V roce 2012 vyšel již jedenáctý svazek knižního vydání Čtyřlístků pod názvem Hvězdné příběhy Čtyřlístku.

Čtyřlístek ve filmu

U příležitosti prvního celovečerního filmu se ke čtenářům dostala kniha Čtyřlístek ve filmu. Obsahuje padesátistránkový dobrodružný komiksový příběh z rudolfinské Prahy a je doplněna zajímavostmi z přípravy filmu. Najdeme zde rozhovory s autory a režisérem filmu i obrazový materiál vzniklý při natáčení.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *