Comic-Con: seriály s papírovou předlohou

The 100

Podzimní novinka televizní stanice The CW sází na knižní předlohu z dílny Kass Morgan, která má v zahraničí vyjít teprve v září tohoto roku a jak to tak vypadá, dočkáme se jí také v české podobě v nakladatelství CooBoo. Seriál se podle dostupných informací od knihy v lecčems liší, proto si budeme na obojí muset počkat a posoudit sami. Jde o scifi drama o postapokalyptické Zemi a teenagerech, kteří jsou na planetu vysláni, aby ji znovuosídlili. Produkce na Comic-Conu uvedla, že ačkoliv je seriál určen primárně pro dospívající, má se od jemu podobných výrazně lišit, chtějí jej vyprávět spíše temnější formou. Nebude prý nouze o pořádné dobrodružství a nebezpečné scény, kdy se hrdinové budou snažit přežít a ubránit se zmutovaným příšerám. Produkce slibuje, že se nebude jednat o žádný moderní Dawsonův svět.

Agents of S.H.I.E.L.D.

Každý fanoušek komiksů už od Avengers zamilovaně vyhlíží ohlášený seriál, který si vezme na paškál agenturu figurující v nejednom universu MARVELu. Za seriálem stojí oblíbený režisér, scénárista a naprostý nerd, Joss Whedon, kterého si fanoušci zamilovali převážně díky nezapomenutelnému seriálu Buffy, přemožitelka upírů. V jeho verzi Avengers se sešli takové ikony, jako Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Jedna větší hvězda komiksového světa vedle druhé. Jelikož měl film nevídaný úspěch, seriál měl dveře otevřené. Na Comic-Conu se fanoušci Whedona ptali, jestli jim ukáže nějaké video z prvního dílu, ten vtipkoval o tom, že chtěli, ale neprošlo to přes právníky Disneyho. Proto jim raději pustili díl celý. Pilotní epizoda se dočkala velikého uznání, diváci se smáli tam, kde měli, povzbuzovali hrdiny, jak měli, a na konci se strhl ohromný aplaus. Seriál na podzim přinese televizní stanice ABC.


Sleepy Hollow

Seriálová novinka, která zamíří na zahraniční obrazovky díky televizní stanici FOX, má z novinek snad ty nejvyšší cíle. Hodlá zaútočit na žebříčky sledovanosti ve velkém. Na Comic-Conu měli fanoušci možnost shlédnout pilotní epizodu seriálu, z níž byli všichni opravdu nadšení. Legendu o Sleepy Hollow známe z pera spisovatele Washingtona Irvinga. Seriál převádí tuto legendu do moderního světa, kdy se po 250-ti letech spánku probudí bezhlavý jezdec a zároveň s ním také hlavní hrdina seriálu, Ichabod Crane, který tvrdí, že jezdce dokáže zneškodnit. V seriálu tak nebude nouze o staré dobré čarodějnictví, ale také o pořádnou hororovou akci a napětí. Tvůrci seriálu potvrdili, že se pokoušeli vycházet z původní sedmnácti-stránkové koncepce, ale vdechli jí nový punc.

Once Upon a Time & Once Upon a Time in Wonderland

OUaT se v roce 2011 stal jedním z nejoblíbenějších televizních seriálů vůbec, a to díky jednoduché věci – pohádkám. Příběhy, které jsme poslouchali před spaním, na které jsme se později mohli dívat i v televizi, anebo se k nám s pozdějším věkem dostaly jejich různé variace, se na obrazovkách slily do jednoho zajímavého kousku, jenž rozhodně dokázal diváky přilákat. Nejen poprvé, ale také podruhé a vypadá to, že kromě třetího regulérního lákání, se dočká také svého spin-offu. Tentokrát se nepodíváme do začarovaného světa Storybrooke, ale nahlédneme také za kouzelné zrcadlo, společně s Alenkou.

Tvůrci do obou seriálů vkládají nemalé naděje a na Comic-Conu se oba seriály dočkaly svých panelů. V třetí sérii původního seriálu se hlavní hrdinové dostanou do Země Nezemě, diváci se ale nemusí bát, že by o klasickou linii ze Storybrooke přišli, scénář obě místa spojí netradičním způsobem. Za to Alenka bude hledat svou ztracenou lásku, tedy v případě, že dokáže uvěřit jednomu králíkovi, který ji tvrdí, že rozhodně není blázen a Říše divů existuje.

The Vampire Diaries & The Originals & True Blood

Zatímco filmoví upíři už tolik netáhnou, ti seriáloví mají o oblibu postaráno. The Vampire Diaries jdou do své páté řady, a i když by člověk řekl, že snad už nebudou mít o čem vyprávět, scénáristi si s tím hlavu nelámou. Kdyby se totiž řídili tím, co jim vymyslela autorka knižní předlohy, L. J. Smith, nejspíš by tolik diváků za ty roky nezískali. Mezi upíry to na konci čtvrté série pořádně zavířilo a fanoušci seriálu čekali, že se na Comic-Conu dozví něco zajímavého. Dozvěděli se akorát to, že při štěstí neexistuje žádné drama, ovšem scénáristka Julie Plec diváky ujistila, že si s postavami tolik nepohraje a nechá jim nějakou tu veselou chvilku, spíš se budou mít co ohánět, protože nebezpečí na ně číhá na každém rohu.

Fanoušci ovšem nemusí smutnit, protože se seriál dočkal plnohodnotného spin-offu, kde zjistíme, jak si vedou oblíbení Původní – tedy původní upíři. Změníme prostředí a podíváme se do New Orleans, což bude po téměř vyvražděném Mystic Falls určitě příjemná změna. Fanoušci by rádi viděli nějaký pokrok ve vztahu Klause a Caroline, leč produkce zarytě mlčí a spíše kroutí hlavou. Ačkoliv nikdy neříkejme nikdy, v tomto seriálu je totiž možné naprosto vše.

A když říkám naprosto vše, myslím tím naprosto vše. A jak je na tom Sookie? V současné době běží šestá série a na příští rok je v plánu také sedmá. Fanoušci se na panelu dočkali ukázek z nadcházející epizody, a přestože se mezi herci neobjevil seriálový Eric, nemuseli diváci smutnit, protože jej v seriálu ještě do konce řady dozajista uvidí. Abych toho zbytečně moc nevyspoilerovala, jelikož internetem proudí jedna informace za druhou, prozradím vám, že se všichni shodli na tom, že závěrečný díl šesté série, nás zavede zpátky ke kořenům. Ať už to tedy znamená cokoliv.

Dvakrát King – aneb Haven & Under the Dome

Filmoví i seriáloví tvůrci se už dávno přesvědčili o tom, že Stephen King táhne. Ať už se ve svých tématech opakuje, nebo ne, ať už vykrádá sám sebe, nebo ne. Dobře se na jeho díla kouká. Zatímco městečko Haven se na Comic-Conu objevilo v samostatném panelu úplně poprvé, a to letos běží jeho čtvrtá řada, Under the Dome jede ve velkém hned od začátku. Letní seriálová novinka si rychle získala širokou základnu fanoušků a podle čísel sledovanosti vše vypadá docela dobře. Na panelu tvůrci seriálu divákům zodpovídali dotazy na všechny možné i nemožné záhady příběhu a nezapomněli fanoušky upozornit, že 7 epizoda naprosto změní hru. Celkové finále seriálu končí obrovským cliffhangerem a tvůrci rozhodně míní pokračovat druhou sérií. Snad jim na CBS neutnou tipec.

The Walking Dead & Game of Thrones

A na závěr dvě oblíbené seriálové vyvražďovačky, jedna se zombíky a druhá… taky se zombíky, ale spíše hromadou mocenských bojů a tahanicí o jeden děsivý trůn. Produkce The Walking Dead vsadila na děsivost – fanoušci seriálu si tak mohli projít menší expozicí s voskovými figurínami neživých, s nimiž se také velice rádi pofotili (Facebook toho byl plný, alespoň podle zmínek zahraničních médií), v samotném panelu diváci vyzvídali, jestli ze čtvrté série odejde nějaká významná postava a kolik nováčků do týmu přibude, leč nic věhlasného se nedozvěděli. Budeme si tak muset počkat na samotný seriál, ačkoliv v panelu zazněla věta „Jakmile se jednou stanete součástí seriálu, už jej neopustíte.“

Všichni zarytí fanoušci Game of Thrones ví, že předposlední díl třetí série byl značně… krvavý. Celý panel seriálu začal videem s podtitulem In Memoriam, v němž se rozloučíme se všemi padlými postavami. Až se člověku nechce věřit, s kolika herci jsme se za ty tři roky rozloučili. Video je vhodné pouze pro ty, kteří viděli všechny tři série, pro ostatní je plné spoilerů. Kromě toho, že herci odpovídali na dotazy fanoušků, postarali se také o jisté zpestření. Na pódium totiž v jednom okamžiku vběhl Jason Momoa (v seriálu Khal Drogo) a políbil Emilii Clarke (v seriálu jeho manželka, Daenerys) se slovy „Ještě nejsem mrtvý.“ Že by nějaký ten spoiler do budoucna, anebo jen legrácka? To ví s určitostí pouze ti, co četli knižní předlohu George R. R. Martina.

Autorka: Petra Sýkorová (Syki)

Zdroj obrázků: HollywoodReporter.com

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *